Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στ.Ελλάδας τοποθετείται για το θέμα της Μ.Π.Ε. για τη ΒΙΠΕ Β.Εύβοιας (στη θέση Φούρνοι Μαντουδίου) με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος:



Από ότι φαίνεται και γενικότερα, αλλά και στην επιτροπή, προχωρά η «συναίνεση» ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. με τη στήριξη των αναχωμάτων τους, δεξιά και αριστερά, προκειμένου να προχωρούν τα σχέδια και οι επιλογές των μεγάλων συμφερόντων.
Αποδείχτηκε από τις ίδιες τις εξελίξεις αλλά και από την εισήγηση του προέδρου ότι οι ελιγμοί και οι μεσοβέζικες τοποθετήσεις ή προτάσεις του τύπου να επανέλθει η μελέτη «βελτιωμένη» , να αποκλείσουμε επικίνδυνες δραστηριότητες, να γίνονται έλεγχοι (αλήθεια ποιοι θα ελέγχουν; Οι ιδιώτες ελεγκτές για τους οποίους μας μίλησε η κ. Καραβασίλη;) κ.λ.π. απλά εξυπηρετούν τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Σχέδια που από ότι φαίνεται είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που παρουσιάζονται(τεράστιες, πλούσιες σε κοιτάσματα, εκτάσεις, χρήσεις γης, μεταλλευτικά δικαιώματα, λιμάνι στρατηγικής σημασίας…) και όχι φυσικά για το καλό του λαού της περιοχής.
 Εκμεταλλευτές του ορυκτού πλούτου, της γης, του ήλιου ή του αέρα, των φυσικών πόρων, εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης είναι και η ΤΕΡΝΑ και η ΒΙΟΜΑΓΝ και ο Μπαίκερ και όσοι επιχειρηματίες πέρασαν και ρήμαξαν τον τόπο.
Είναι υποκρισία να μας μιλάνε για ανάπτυξη, για την ανάγκη να έρθουν επενδυτές στον τόπο γιατί μαστίζεται από την ανεργία. Απλά ας απαντήσουμε στο ερώτημα :γιατί μαστίζεται από ανεργία, εγκατάλειψη, φτώχεια; Φταίει ο λαός της περιοχής; Ή οι πολιτικές των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και τα τοπικά τους στηρίγματα ;!!!
Τι έκαναν οι δήμαρχοι τότε που έκλεισε το έργο κι έμειναν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι; Πώς αντιμετώπισαν το σωματείο ανέργων που δημιουργήθηκε τότε; Τι διεκδίκησαν γι αυτό τον κόσμο; Προσπαθούσαν να ξεγελάσουν τους άνεργους με προγράμματα κομμωτικής, ή με προγράμματα μερικής απασχόλησης στους δήμους, με τη δέσμευση ότι δεν θα αντιδράσουν για να τους ξαναπροσλάβει ο δήμος!
Το έργο είναι ξαναπαιγμένο. Με ειδικές ρυθμίσεις έδιναν σε μια νύχτα τα τσιφλίκια στο Μπαίκερ, έκπτωτη είναι η ΒΙΟΜΑΓΝ στην ουσία και όχι μόνο κατέχει παράνομα γη που δεν της ανήκει αλλά την παζαρεύει κιόλας. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι αλλάζουν το νόμο προκειμένου να τη διευκολύνουν. Και η ΤΕΡΝΑ δεν έρχεται για να βοηθήσει τον τόπο αλλά για να τον εκμεταλλευτεί. Όσο για τα αντισταθμιστικά οφέλη, « χαντρούλες και γυαλάκια» … Εκτός αν πάνε σε πιο χοντρό παζάρι π.χ ακούστηκε ο δρόμος, μπορεί να τάξουν ασθενοφόρα, αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας;;; Στη Λάρυμνα, όταν ετοίμαζαν χώρο αποθήκευσης τοξικών ο δήμος καμάρωνε για τα αντισταθμιστικά τις παιδικές χαρές, ποια παιδιά θα κατάφερναν να επιβιώσουν;;;
Όσο για επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον που ακούστηκαν: Πιο οικολογικές προτάσεις από το Μπαίκερ δεν υπάρχουν και πήρε προγράμματα και επιδοτήσεις…. Τι κέρδισε απ’ όλα αυτά ο κόσμος που ζει στην περιοχή;
Οι συγκυρίες το έφεραν έτσι και βλέπουμε σήμερα να διαμαρτύρονται παράγοντες που κάποτε δεξιώνονταν τους επιχειρηματίες που εμφανίζονταν ως φούσκες στην περιοχή. Να βγουν συμπεράσματα από το λαό της περιοχής που θα μας οδηγήσουν μπροστά.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και της ανάπτυξης μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Β.Κ. Εύβοια. Εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια παράδοσης στρατηγικών τομέων όπως της Ενέργειας ,του Ορυκτού πλούτου και της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε πολυεθνικούς και ντόπιους μονοπωλιακούς ομίλους. Η αξιοποίησή τους θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Η Ενέργεια , ο Ορυκτός πλούτος και άλλοι στρατηγικοί τομείς μπορούν να αναπτυχτούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες μόνο αν η εξουσία αλλάξει χέρια και περάσει στα χέρια του λαού.
Δεν περιμένουμε και δεν θέλουμε σωτήρες. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς για να διαλέξουμε αφεντικά και το σκοινί που θα μας κρεμάσουν. Μπορεί ο ίδιος ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του.
Διεκδικούμε, νέες θέσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Μισθούς και συντάξεις ανθρώπινες.
 Διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν, σύστημα υγείας, σύγχρονα σχολεία για τα παιδιά μας, έργα υποδομής, σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
Διεκδικούμε ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων που έχει ο τόπος μας στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τη μεταλλευτική δραστηριότητα, τη μεταποίηση , τον τουρισμό.
Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Όσο και αν λένε κάποιοι ότι η απόφαση της επιτροπής είναι γνωμοδοτική έχει αξία να είναι αρνητική και να πάει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
 ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.