Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε :Σύντομη παρουσίαση της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε.

Aπο:ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων υποδομής της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. στο Μαντούδι, θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να ξεκαθαρίσουμε ότι:
1.       Η επενδυτική πρόταση της εταιρείας μας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στο Μαντούδι, με την πολεοδόμηση έκτασης 730 στρ. στην περιοχή των υφιστάμενων βιομηχανικών εγκαταστάσεων της ΒΙΟΜΑΓΝ , είναι καθ’ όλα γνωστή και ξεκάθαρη. Έχουμε κατ’ επανάληψη ανακοινώσει ότι στην έκταση αυτή, θα χρησιμοποιηθούν: ένα οικοδομικό τετράγωνο 180 στρ. για την μονάδα επεξεργασίας διπύρου μαγνησίας, ένα οικοδομικό τετράγωνο 140 στρ. για την μονάδα φυσικού αερίου, 160 στρ για χώρους πρασίνου, 90 στρ. για κοινόχρηστες
εγκαταστάσεις και υποδομές και 160 στρ. θα διατεθούν σε οικόπεδα για άλλες βιομηχανικές, βιοτεχνικές ή τριτογενούς τομέα χρήσεις.
2.       Ο σχεδιασμός ανάπτυξης της συγκεκριμένης περιοχής, με όρους και κανόνες εκ των προτέρων γνωστούς, χωρίς εκπλήξεις για κανέναν, έχει παρουσιασθεί πολλές φορές στις τοπικές αρχές και την κοινωνία της περιοχής και βρίσκει σύμφωνους την δημοτική αρχή της περιοχής, την πλειονότητα των μονίμων κατοίκων της που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της εγκατάλειψης και του μαρασμού της περιοχής τους, το Σύλλογο Επαγγελματιών Μαντουδίου και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η τοπική κοινωνία έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης επένδυσης κι αναγνωρίζει τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. στο Μαντούδι. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να διαφωνούν, είτε γιατί μπορεί να έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης, είτε για λόγους ιδεολογικούς ή απολύτως προσωπικούς. Δεν μπορούν, ωστόσο, με ακραίες αντιδράσεις να παρεμποδίζουν την εξέλιξη της νόμιμης διαδικασίας έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε.  
3.       Θα επαναλάβουμε ότι στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συζητείται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων υποδομής της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. και μόνον αυτή. Οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα πρόκειται να εγκατασταθεί μελλοντικά στην ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε. θα ακολουθήσει την δική της ξεχωριστή διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης σύμφωνα με όσα ορίζονται από την νομοθεσία. 
4.       Τέλος, δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι όσα ψευδή κι ανυπόστατα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για «διυλιστήρια(!), πυρηνικούς σταθμούς(!), χώρους ταφής τοξικών ή ραδιενεργών αποβλήτων (!), χαβούζες σκουπιδιών(!)…» και άλλα απίθανα, αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και της πιο «μαύρης» προπαγάνδας.
 ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.
Επισυνάπτεται σύντομη παρουσίαση της ΒΙ.ΠΕ.Β.Ε.


Το έργο αφορά στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης επιχειρηματικής υποδομής στο  Μαντούδι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, θα αποτελέσει τον «υποδοχέα» για την επαναδραστηριοποίηση της τοπικής μεταλλευτικής βιομηχανίας (ΒΙΟΜΑΓΝ Α.Ε.) και αναμένεται να προσελκύσει και άλλες βιομηχανίες - βιοτεχνίες, καθώς θα προσφέρει μια σειρά από υποδομές και υπηρεσίες αναγκαίες για τις πρώτες φάσεις της ανάπτυξης  μιας επιχείρησης. Περιλαμβάνει δυο αλληλοϋποστηριζόμενες Ζώνες : (α)  χώρους βιομηχανικής και βιοτεχνικής
παραγωγής, αλλά και δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα και συναφών υπηρεσιών στη θέση Φούρνοι (ΒΙΠΕ)  και (β) την υφιστάμενη Λιμενική Ζώνη στη θέση Σκάλα Δαφνοποτάμου.
 Το  Επιχειρηματικό Πάρκο  (ΒΙΠΕ) θα αναπτυχθεί  σε  έκταση 760στρ.


Προβλέπεται να δημιουργηθούν 7 οικοδομικά τετράγωνα συνολικής έκτασης 483 στρεμμάτων, 160 στρέμματα θα είναι πράσινο και η υπόλοιπη έκταση θα είναι  κοινόχρηστοι χώροι, οδικό δίκτυο και πεζόδρομοι.  Η Λιμενική Ζώνη βρίσκεται  σε έκταση περίπου 21 στρ.
Η εξυγίανση της περιοχής ενδιαφέροντος, η αποκατάσταση του φυσικού ανάγλυφου, η αναβάθμιση του φυσικού τοπίου, η δημιουργία ζώνης προστασίας και η διαμόρφωση της παραρεμάτιας περιοχής του χειμάρρου Κυμασιώτη και ο  καθαρισμός και προστασία του δάσους περιμετρικά της ΒΙΠΕ, θα δημιουργήσουν άμεσα ένα περιβαλλοντικά  εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Οι βασικοί στόχοι είναι δύο:  προστασία του περιβάλλοντος και προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Ο πρώτος στόχος περιλαμβάνει την θέληση να διασφαλίζεται το φυσικό περιβάλλον, μέσα από εκ των προτέρων γνωστούς όρους και κανόνες ανάπτυξης και ταυτόχρονα να αναδιαμορφωθεί το περιβάλλον στους Φούρνους, από την  εικόνα που έχει σήμερα, μετά την πολύχρονη λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λευκόλιθου κατά το παρελθόν.
Ο δεύτερος στόχος είναι η προσέλκυση συγκροτημένων και βιώσιμων δραστηριοτήτων, από δυναμικές και υγιείς, μεγάλες ή μικρές επιχειρήσεις, που όχι μόνον θα διασφαλίσουν θέσεις εργασίας, αλλά και θα προσδώσουν οικονομική δύναμη κι έναν υπερτοπικό ρόλο στο Μαντούδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.