Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Μαντούδι.

Γιορτάσθηκε και φέτος η 28 Οκτωβρίου 1940 με τη καθιερωμένη Δοξολογια τη κατάθεση στεφάνων, τις εκφωνήσεις ποιημάτων και τη παρέλαση των μαθητων.
Στη "Πλατεία Μεταλλορύχων"


Με πολλα μηνύματα για τα μεγάλα ΟΧΙ της εποχής μας  στο λόγο που εκφώνησε η φιλόλογος του Γυμνασίου Αλεξάνδρα Κουτή
Δημοτικό Σχ. Μαντουδίου
Λύκειο Μαντουδίου
Σε κλοιό διαδηλωτών εορτάσθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίουσε ολη την Ελλάδα. Αυγά, ντομάτες, μάυρα περιβαραχιόνια και μαντήλια, αποδοκιμασίες, συνθήματα και πανό με τους πολιτικούς να φυγαδεύονται ήταν μονάχα μερικά από τα χαρακτηριστικά του φετινού εορτασμού.

Όλες οι παρελάσεις στη χώρα ήταν σε κλοιό αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι σε αρκετές πολείς έδιωξαν τους πολιτικούς από τις εξέδρες των επισήμων. Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά μετά απο συνεχείς αποδοκιμασίες πολιτών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος και αποχώρησε.


Συμπλοκές στο Περιστέρι 
Επεισόδια μεταξύ μελών αριστερών οργανώσεων και δυνάμεων των ΜΑΤ στο Περιστέρι όπου η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε καθώς ο γγ Ναυσιπλοίας, Θανάσης Χριστόπουλος, δήλωσε ασθένεια. Να σημειωθεί ότι και οι οργανώσεις ΠΑΣΟΚ δεν κατεθεσαν στεφάνι.

Ένταση και στην παρέλαση στον Πειραιά, όπου πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και των επισήμων που βρίσκονταν στην εξέδρα.

Ένταση και στον Πειραιά

Επιπλέον ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό.

Ο κ. Διαμαντίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις -μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς- κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες από αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοστικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κορυδαλλό.

Χάος στην Πάτρα - Φυγαδεύτηκε ο Σπηλιόπουλος

Χωρίς την παρουσία επισήμων και εκπροσώπων αρχών και φορέων ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση η παρέλαση στην Πάτρα, στην οποία πήραν μέρος μόνο οι μαθητές.

Προηγουμένως επικράτησε ένταση όταν ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Ειδικότερα την ώρα που ο Κώστας Σπηλιόπουλος έφθανε στον μητροπολιτικό ναό για να παραστεί στην δοξολογία, πολίτες που ήσαν συγκεντρωμένοι στο απέναντι πεζοδρόμιο, άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν. Το ίδιο έπραξαν και κατά την έξοδο του υφυπουργού από τον ναό, ενώ στην συνέχεια τον ακολούθησαν φωνάζοντας συνθήματα μέχρι την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου επρόκειτο να ψαλεί τρισάγιο και να κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο πεσόντων.

Οι αποδοκιμασίες προς τον Κώστα Σπηλιόπουλο συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνων, ενώ η ομάδα των πολιτών αποδοκίμασε ακόμη και τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά. Αντιθέτως χειροκροτούσαν και επιδοκίμαζαν, όταν κατέθεταν στεφάνια, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των εφέδρων αξιωματικών, των απόστρατων, καθώς επίσης τον διοικητή του κέντρου εκπαίδευσης τεχνικού του στρατού και τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας κατευθύνθηκε πεζός και υπό την προστασία της Αστυνομίας προς την πλατεία Τριών Συμμάχων για να παρακολουθήσει την παρέλαση, αλλά τελικά αποφασίστηκε να αποχωρήσει. Και τούτο διότι είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, καθώς και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων του Αιγίου οι οποίοι φώναζαν συνθήματα. Στην συνέχεια οι πολίτες που διαμαρτύρονταν ζήτησαν από τους επισήμους και τους εκπροσώπους αρχών και φορέων να αποχωρήσουν, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γινόταν η παρέλαση. Τελικά αποχώρησαν και ξεκίνησε η παρέλαση, ενώ στην εξέδρα των επισήμων κάθονταν μόνο πολίτες. Μετά το τέλος της παρέλασης σχηματίστηκε πορεία με επικεφαλής μέλη της μπάντας του δήμου και αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο δημαρχείο παιανίζοντας τον εθνικό ύμνο υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών.

Αβγά στο Ηράκλειο

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου άνεργοι, απλοί πολίτες και  «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο απέναντι από την εξέδρα.  Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ έπεσαν και αβγά με αποτέλεσμα να αποχώρήσουν οι επίσημοι.

Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγιναν πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης, στο Ηράκλειο οι βουλευτές του Ηρακλείου, Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη, μεταξύ άλλων, από τους συγκεντρωμένους πολίτες καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, που φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.  Μάλιστα, η κ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.

Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν, ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει, με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων.

Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασό. Μάλιστα, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά, ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν! Επικράτησε μεγάλη αμηχανία, ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό.

Αποδοκίμασαν τον Όθωνα

Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης στον Άγιο Νικόλαο δημιουργήθηκε κλίμα έντασης από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση. Οι αποδοκιμασίες αφορούσαν μόνο σε φραστικό επίπεδο.

Υβριστικά συνθήματα στην Τρίπολη - Φυγαδεύτηκε ο Παπαϊωάννου

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη. 

Καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, βρίσκονταν ομάδες διαδηλωτών από το εργατικό κέντρο, την ΔΕΗ, αλλά και πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό και πλακάτ, όπου φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα κυρίως στον υπουργό, αλλά και στους λοιπούς επισήμους, ενώ η μεγάλη αστυνομική παρουσία ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, αφού σε όλο το μήκος του δρόμου που διεξαγόταν η παρέλαση, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και τα υβριστικά συνθήματα δεν σταμάτησαν καθόλου.

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Γρονθοκόπησαν τον Λιντζέρη στα Τρίκαλα
Διακόπηκε σήμερα στα Τρίκαλα η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα.

Αγανάκτισαν οι μαθητές στη Λάρισα 

Σε ήρεμους σχετικά τόνους εξελίχθηκε η παρέλαση της Εθνικής Επετείου στην Λάρισα, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές όταν έφταναν στο ύψος της εξέδρας των επισήμων αντί να κλίνουν τα κεφάλια τους προς την πλευρά των επισήμων, τα έστρεφαν προς την αντίθετη. Ανάμεσα στους πολίτες που παρακολουθούσαν υπήρχαν ορισμένοι οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Επίσης ένας από τους σημαιοφόρους φτάνοντας στους επισήμους έστρεψε την ανοιχτή του παλάμη απέναντι τους, ενέργεια για την οποία χειροκροτήθηκε από ορισμένους εκ των παριστάμενων πολιτών, ενώ την ενέργεια του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές. 

Αποδοκίμασαν τον Γ. Μανιάτη στο Ναύπλιο

Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

Αποδοκιμασίες και στην Σπάρτη


Καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στην Σπάρτη, κατά την διάρκεια της παρέλασης όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση πολλών μαθητών να μην γυρίσουν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.

«Στα χέρια» αγανακτισμένοι - επίσημοι στην Καλαμάτα

Με ένταση και διακοπές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.

Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια. 

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι. Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά όπου σημειώθηκε η ένταση και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων που καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στην εξέδρα των επισήμων ήταν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και πολίτες.

Διακοπή και στη ΡόδοΔιεκόπη, λίγο μετά την έναρξη της η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Ρόδο. Μια μεγάλη ομάδα διαμαρτυρομένων διέσπασε τον κλοιό της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να σταματήσει η παρέλαση. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός και η βουλευτής της  Ν.Δ Μίκα Ιατρίδη, αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων πριν  δεχθούν κάποια επίθεση και χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Οι διαμαρτυρόμενοι παραμένουν στον χώρο έξω από τη Νομαρχία Δωδεκανήσου. Οι μαθητές των σχολείων, ωστόσο παρέλασαν μπροστά από την άδεια από επισήμους εξέδρα και σε μία χαώδη κατάσταση.

Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Βέροια

Ματαιώθηκε η παρέλαση στην πόλη της Βέροιας. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Αποδοκιμασίες στις Σέρρες

Την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι των Σερρών ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού και τη γενική γραμματέα επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας, Μαρία Καραβασίλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι σκληρές αποδοκιμασίες του κόσμου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό είχε ως συνέπεια μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης των Σερρών να απομακρύνουν τους πολικούς από την εξέδρα των επισήμων. Παρούσα έμεινε μόνο η βουλευτής της ΝΔ, Μαρία Κόλλια, που δέχθηκε φραστικές επιθέσεις. Η παρέλαση διεξήχθη τελικά μόνο με τους τοπικούς άρχοντες και την κυρία Κόλλια.

Ένταση και στην Κερκυρα

Για περισσότερο από μισή ώρα επικρατεί ένταση στην πλατεία της Κέρκυρας, εξαιτίας αντιδράσεων πολιτών κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Γ.Γ. Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού. Ομάδες "αγανακτισμένων", εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο χώρο. Έντονη είναι και η παρουσία της Αστυνομίας.

Προβλήματα στην παρέλαση του ΒόλουΣτο κέντρο της πολης και ενώ η μαθητική παρέλαση βρισκόταν υπό εξέλιξη, οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου προσπάθησαν να διακόψουν την παρέλαση των μαθητών για να διαμαρτηρηθούν οι ίδιοι.(πηγη:Newpost)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.