Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δικάζονται για τη συμετοχή τους στον "Επαναστατικό Αγώνα

Ελεύθεροι θα είναι σε λίγες μέρες οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, αφού οι αργοί ρυθμοί στην απονομή της δικαιοσύνης είχαν ως αποτέλεσμα να προσδιοριστεί η δίκη τους με την εκπνοή του 18μηνου, το οποίο είναι και το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για όλους ανεξαιρέτως τους κατηγορούμενους.
«Αμετανόητοι και υπερήφανοι για την οργάνωση και τις πολιτικές επιλογές του αγώνα που έχουμε κάνει», δηλώνουν οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση.
Για λογαριασμό και των τριών κατηγορουμένων η Πόλα Ρούπα στον προαύλιο χώρο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού διάβασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μία τετρασέλιδη κοινή δήλωσή τους θέλοντας να δώσει από την αρχή «πολιτικό στίγμα» στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα.
Η δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ήταν γεμάτη από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, που είχαν φτάσει μέχρι εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Η ΔΗΛΩΣΗ. «Η δίκη αυτή εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα θα συνδεθεί ιστορικά με την επίσημη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους. Η δράση του Επαναστατικού Αγώνα, δράση επαναστατική, με αυστηρά πολιτικά χαρακτηριστικά και με βαθιά κοινωνικά και ταξικά κριτήρια, σήμερα πλέον αντανακλά σε μεγάλο βαθμό μία πολιτική τάση που εξαπλώνεται κάθε μέρα και περισσότερο στην κοινωνία», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι.
Ο Επαναστατικός Αγώνας, όπως λένε, «είναι ζωντανός και αποτελεί οργανικό κομμάτι όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του διεθνούς επαναστατικού κινήματος». Στον επίλογο της δήλωσής τους αναφέρονται στον «σύντροφο και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρο Φούντα», ο οποίος είχε σκοτωθεί τον Μάρτιο του 2010 σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.
Οι τρεις κατηγορούμενοι μοιράζονται το εδώλιο μαζί με τους Χριστόφορο Κορτέση, Βαγγέλη Σταθόπουλο, Σαράντο Νικητόπουλο και Μαρία Μπεραχά, οι οποίοι από την αρχή της υπόθεσης αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση και πολύ περισσότερο με τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδουν οι δικαστικές αρχές.
Ο κατάλογος των κατηγορουμένων συμπληρώνεται από τον Κώστα Κάτσενο, ο οποίος εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ήταν καταζητούμενος, με βάση ένταλμα σύλληψής του, αλλά την περασμένη Παρασκευή παραδόθηκε στις Αρχές και ως εκ τούτου θα δικαστεί μαζί με τα άλλα επτά άτομα.
πηγή: nea online

Βγαίνουν από τη φυλακή λόγω καθυστέρησης

Να αποφυλακιστούν στις 10 Οκτωβρίου αναμένεται οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, λόγω των αργών ρυθμών απονομής δικαιοσύνης
Ελεύθεροι θα είναι σε λίγες μέρες οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, αφού οι αργοί ρυθμοί στην απονομή της δικαιοσύνης είχαν ως αποτέλεσμα να προσδιοριστεί η δίκη τους με την εκπνοή του 18μηνου, το οποίο είναι και το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για όλους ανεξαιρέτως τους κατηγορούμενους.
Οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μετά τη σύλληψή τους έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, αποδεχόμενοι ότι είναι μέλη της, μετρούν ήδη αντίστροφα τον χρόνο παραμονής τους στη φυλακή, καθώς μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2011 που λήγει το 18μηνο, εκ του νόμου πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.
Η δίκη τους προσδιορίστηκε στο... παρά πέντε της αποφυλάκισής τους και πλέον οι δικαστές μέσα στις επόμενες μέρες είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και την Ποινική Δικονομία να αντικαταστήσουν την προσωρινή κράτηση και των τριών κατηγορουμένων με όρους. Συνήθως επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία τους στη δίκη τους, που ξεκίνησε χθες για να συνεχισθεί στις 24 του μήνα. Αν πάλι δεν εκδοθεί βούλευμα που να προβλέπει περιοριστικούς όρους, και οι τρεις κατηγορούμενοι αυτοδικαίως θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.
Χρειάστηκε να περάσουν περίπου οκτώ μήνες από τότε που τελείωσε η ανάκριση μέχρι να εκδοθεί η εισαγγελική πρόταση και το αμετάκλητο βούλευμα με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι «ο προσδιορισμός για την εκδίκαση των υποθέσεων ανήκει στην αποκλειστική δικαιοδοσία των κατά περίπτωση αρμοδίων δικαστικών αρχών». Δικαστικές πηγές δεν θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα που ανέκυψε, παραπέμποντας με τη σειρά τους στην αποκλειστική κρίση των συναδέλφων τους που χειρίζονται τις υποθέσεις.
Οπως προκύπτει από την πορεία της δικογραφίας, οι εφέτες - ανακριτές ολοκλήρωσαν το έργο τους τον Νοέμβριο του 2010. Η εισαγγελική πρόταση εκδόθηκε στο τέλος Μαρτίου 2011.
Η έκδοση του βουλεύματος που αποφάσιζε την παραπομπή των κατηγορουμένων στο εδώλιο έγινε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, χρονικό διάστημα που συνέπεσε με τις καλοκαιρινές διακοπές των δικαστών.
Ακολούθησε η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να γίνει κλήρωση των δικαστών, όπως απαιτεί ο νόμος όταν πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μόνο που και πάλι η δίκη δεν μπορούσε να προσδιοριστεί μέσα στον επόμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο, καθώς τα δικαστήρια ήταν κλειστά (σ.σ.: το δικαστικό έτος αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου) και ως εκ τούτου η δίκη προσδιορίστηκε στην πρώτη δικάσιμο του Οκτωβρίου.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν χθες στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου άρχισε η δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία τζιπ της αντιτρομοκρατικής και φορώντας χειροπέδες. Στην επόμενη δικάσιμο όμως, που ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2011, οι ίδιοι κατηγορούμενοι θα φτάσουν στον Κορυδαλλό ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.