Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στην υπόθεση αδειοδότησης και λειτουργίας ΒΙΠΕ στο Μαντούδι.



Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου


Η δημοσιοποίηση του εγγράφου της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για την υπόθεση της ΒΙΠΕ (Βιομηχανική περιοχή) Μαντουδίου αποτελεί δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας που εναντιώθηκαν στην ίδρυσή της και ηχηρό χαστούκι για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που την υπερασπίστηκε.


Αποτελεί δικαίωση για τους κατοίκους γιατί αναγνωρίζει όχι μόνον τα νομικά τους επιχειρήματα που αποδεικνύουν όλες τις παράνομες ενέργειες της διαδικασίας χωροθέτησης και τις παραλείψεις σύνταξης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά κυρίως τη τεκμηρίωση των απόψεών τους για τις αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ανάπτυξη της περιοχής από την ίδρυση και λειτουργία μιας ΒΙΠΕ, που όπως προβλέπει και το έγγραφο ενδέχεται να «προσελκύσει και ενεργειακές μονάδες καύσης αποβλήτων».

Αποτελεί ηχηρό χαστούκι για τη Περιφέρεια όχι μόνο γιατί δέχτηκε έναν «απολύτως ελλιπή» φάκελο αλλά και γιατί «κακώς έσπευσε να γνωμοδοτήσει».

Η σπουδή και η προχειρότητα με την οποία παράνομα αποφάσισε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μιας περιοχής επιβεβαιώνει ουσιαστικά αυτό που αποτελεί κοινή αντίληψη πλέον ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδέχθηκε την καθ΄ υπαγόρευση λειτουργία, αποποιούμενη ουσιαστικά αυτό που αποτελεί ζητούμενο γι αυτήν, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση της περιφερειακής πολιτικής.

Βέβαια ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί γιατί η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ και Ανάπτυξης και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, πόσο μάλλον τώρα που τα πρώτα αποτελέσματα τους δικαιώνουν. Οφείλει όμως τώρα και η Δημοτική Αρχή της περιοχής να επανεξετάσει τη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.