Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Την Τρίτη 24/1/12 θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η ερώτηση του Kireas.org για την περίφραξη δημοτικής έκτασης από την ΒΙΟΜΑΓΝ

Απο:kireas.org


Έχουν περάσει  σχεδόν 3  χρόνια  όταν στις  22 Ιουλίου 2009  ο Kireas.org  για πρώτη  φορά έθεσε δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο Κηρέως  το θέμα της απαλλοτρίωσης των δεξαμενών μαζούτ στο Κυμάσι Μαντουδίου. 
Η τότε δημοτική αρχή υπό τον κ. Ενωτιάδη  περιφρονώντας την σχετική νομοθεσία και την δημοκρατική δεοντολογία απαξίωσε να βάλει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.    Την περίοδο εκείνη, ο  Kireas.org   είχε ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραλείψεων και καθυστερήσεων, από αμέλεια  ή και  δόλο,  από την  τότε δημοτική  αρχή με σκοπό την  αυτοδίκαια ανάκληση της απαλλοτρίωσης με την παρέλευση  του απαιτούμενου χρόνου.   Για την ιστορία, η απαλλοτρίωση των δεξαμενών κηρύχτηκε στις 6/7/2004 και στις 13/7/2006 το Πρωτοδικείο Χαλκίδας αποφάσισε επανάληψη της δίκης και ζήτησε συμπληρωματική έκθεση  από εκτιμητική  επιτροπή του υπουργείου οικονομικών  για  να προβεί στον καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης . Η δίκη δεν επαναλήφτηκε και δεν καθορίστηκε αποζημίωση  για την απαλλοτρίωση.  Όπως πρόεκυψε από δημόσιες δηλώσεις της προηγούμενης δημοτικής Αρχής Κηρέως  δεν είχε γίνει καμία ενέργεια για να προχωρήσει στον δικαστικό καθορισμό της αποζημίωσης και η υπόθεση είχε αφεθεί  στην άκρη για ανεξήγητους λόγους.

Το θέμα τέθηκε  ξανά δημόσια από τον Kireas.org στην νέα δημοτική αρχή υπό τον κ. Ψαρρό  στις 8/1/12, μαζί με νέα στοιχεία που είχαν προκύψει.   Για παράδειγμα , διαπιστώθηκε ότι η ΒΙΟΜΑΓΝ έχει περιφράξει στο παράκτιο χώρο των δεξαμενών μέρος  δημοτικής έκτασης.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο  από τον Kireas.org στις 8/1/12 είναι:


1.         Aν υπάρχει καταπάτηση ή αν είναι νόμιμη αυτή η περίφραξη δημοτικής έκτασης στο χώρο των δεξαμενών από την ΒΙΟΜΑΓΝ.

2.         Τι ενέργειες έχει  κάνει  η παρούσα αρχή για να προχωρήσει την απόφαση απαλλοτρίωσης και ο καθορισμός αποζημίωσης.

3.         Τι πρόοδος έχει γίνει στις «προχωρημένες» διαπραγματεύσεις του δήμου  με την ΒΙΟΜΑΓΝ  για την ανταλλαγή της έκτασης των δεξαμενών με άλλη έκταση του δημου που είχε κατά δήλωση του στις 21/6/10 ξεκινήσει ο δήμαρχος  Κηρεως,  κ. Ενωτιάδης; 

4.         Αν έχουν γίνει  ή αν πρόκειται να γίνουν έλεγχοι για   τυχόν παραλείψεις/καθυστερήσεις  (από δόλο η βαριά αμέλεια ) και παραβάσεις καθήκοντος των προηγούμενων δημοτικών αρχόντων.

5.         Τι εντολές έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την θέση  που θα πάρει ο δήμος στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της αίτησης ακύρωσης της απαλλοτρίωσης από την  ADVANCED TECHNOLOGIES S.A που έγινε στις 7/11/11 και

6.         Πως έχει ενταχτεί  η περιοχή των δεξαμενών στο  3ετες Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης του δήμου που πρόσφατα ψήφισε το ΔΣ .


Όπως ενημερωθήκαμε το θέμα έχει μπει στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 24/1/2012 που θα γίνει στις 6:00 μμ στο Κτήριο Μελά (παλιό δημοτικό σχολείο) της Λίμνης. Το θέμα είναι το τελευταίο στην λίστα. Ενδεικτικό του πνεύματος κάτω από το οποίο θα συζητηθεί το θέμα  και της σοβαρότητας της δημοτικής αρχής είναι ότι ενώ η αίτηση έχει γίνει επίσημα από τον Kireas.org , στην ημερησία διάταξη έχει μπει σαν προσωπικό αίτημα της αντιπρόεδρου του Kireas.org.  Όπως και να έχει το θέμα είναι σοβαρό για την μελλοντική προοπτική ανάπτυξης της περιοχής  Μαντουδίου και δεν θα πρέπει να πέσει θύμα της εμμονής της Δημοτικής Αρχής να απαξιώσει τον  Kireas.org.  



Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός  Kireas.org
O σύλλογος όλων των δημοτών


Σχετικά

Περίφραξη Δημοτικής Έκτασης από την ΒΙΟΜΑΓΝ: Καταπάτηση ή Εκμίσθωση; Μια Δημόσια Ερώτηση στο κ. Ψαρρό και το Δημοτικό Συμβούλιο

Το ιστορικό της απαλλοτρίωσης των δεξαμενών πετρελαίου στο Κυμάσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.