Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εγκαινίων συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ήταν όλοι εδώ.
Η ηγεσία και τα τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, οι πρώην Δήμαρχοι Κηρέως,
ο Μητροπολίτης μας, Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Μητροπολίτη Σισσανίου & Σιατίστης κ.κ. Παύλο, τον επί 25 και πλέον χρόνια, αγαπημένο εφημέριο και εκπαιδευτικό του Μαντουδίου, που τέλεσαν τον Αγιασμό
,
εκπαιδευτικοί των 2 πρώτων βαθμίδων, Διευθυντές σχολικών μονάδων και σχολικοί σύμβουλοι,
κυρίως όμως δεκάδες γονείς και πολίτες του Μαντουδίου που μαζί με τα παιδιά τους,  τους νεαρούς μαθητές, χαίρονταν και καμάρωναν το νέο Δημοτικό Σχολείο, ένα στολίδι για το Μαντούδι.
Η τελετή εγκαινίων έγινε σε κλίμα συγκίνησης. Η λειτουργία ενός νέου σχολείου φέρνει ελπίδα και αισιοδοξία.
Οι ομιλητές, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτρης Καϊτσώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίκος Σκουμπρής, ο Σχολικός Σύμβουλος 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ευβοίας κ. Ντόνας Χρήστος,  ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας κ. Γιώργος Συρίμης, ο Περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, αναφέρθηκαν στη σημασία του νέου σχολείου, στην αξία της Παιδείας και στην ανάγκη ενίσχυσης των Δημόσιων Σχολείων, ιδιαίτερα τώρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα μας.
Μετά την τελετή των εγκαινίων και την ξενάγηση στο χώρο του Σχολείου, ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς συνοδευόμενος από του Ανιπερειφεριάρχες Θανάση Μπουραντά και Σταμάτη Καπελέρη, το Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Μάρκου, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιάννη Κούτσικος, το Δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κ. Ανέστη Ψαρρό και τους Αντιδημάρχους, επισκέφτηκαν και επιθεώρησαν την πορεία του Λιμένα Μαντουδίου, έργο του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 8.500.000 €
Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Μαντουδίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, παρουσία του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των Τεχνικών Στελεχών με θέμα την εξέλιξη των έργων του ΕΣΠΑ στο Δήμο, τα προβλήματα και τις ανάγκες σε έργα και δράσεις στο Δήμο και στη Βορειοκεντρική Εύβοια.

Ο Δήμαρχος έθεσε τις προτεραιότητες του Δήμου:
στα έργα οδοποιίας,  και στην ανάγκη κατασκευής του δρόμος Ψαχνά – Προκόπι – Ιστιαία, στις κατολισθήσεις θέση ΔΕΡΒΕΝΙ, στις καθιζήσεις του οδοστρώματος και στην ανάκη διαγράμμιση, στην ανάγκη ολοκλήρωσης του Κόμβος Προκοπίου – Πηλίου, στην ανάγκη κατασκευής του Οδικός κόμβος εισόδου Λίμνης - θέση «Αρχάγγελος, την ολοκλήρωση του  Δρόμου Παπάδες – Αγδίνες και του υπολειπόμενου τμήματος προς Μονή Γαλατάκη
στα λιμενικά έργα, στο λιμάνι Μαντουδίου και στην ανάγκη κατασκευής  δρόμου πρόσβασης στην Επ.Ο. Μαντούδι – Κυμάσι, στο Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Ροβιές και στο Αλιευτικό καταφύγιο – αγκυροβόλιο Αγκάλης όπου   υπάρχουν έτοιμες μελέτες.
στον τουρισμό – πολιτισμό, στο Απολιθωμένο Δάσος Κερασιάς, όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη από την Π.Ε. Ευβοίας και στην Ανάδειξη Αρχαίας Κηρίνθου όπου η αρχαιολογική Υπηρεσία διενεργεί ερευνητικές αποκαλύψεις και ολοκληρώνει σχετική μελέτη.
στα  αντιπλημμυρικά έργα και στην ανάγκη Αντιπλημμυρικής  Προστασίας της Ε.Ο. Χαλκίδας – Λ. Αιδηψού από τον ποταμό Κηρέα, καθώς και των αγροκτημάτων – περιουσιών από τους ποταμούς Νηλέα και Βούδωρο.
στην αγροτική οικονομία  με την κατασκευής σφαγείων στην περιοχή και τη ενίσχυση των τοπικών γεωργικών προϊόντων,
στην άμεση ολοκλήρωση του ΓΠΣ Ελυμνίων, ΓΠΣ Κηρέως, ΣΧΟΑΠ Νηλέως,
και ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας στην υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.