Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σκέψεις για το νέο έτος...

Πώς θα είναι το 2013;                                                                        

Αφήνω τις ευχές για "τελευταία χρονιά της κρίσης" στους πολιτικούς και στους κάθε είδους αγύρτες-αυλοκόλακες και σας απαντώ με κάθε ειλικρίνεια: δεν έχω ιδέα!!

Μου είναι άγνωστο και αδύνατο να κάνω πολιτικές προβλέψεις, για πολλούς λόγους:
  1. Η πλειοψηφία του λαού είναι αναλφάβητη πολιτικά και εγκλωβισμένη στη ''διαμάχη'' μεταξύ του Σύριζα και της μνημονιακής κυβέρνησης. Οι μεν πρώτοι έχουν αφήσει το λαό στη μοίρα του και καταναλώνονται σε κοινοβουλευτικές και τηλεοπτικές ''κοκορομαχίες''. Οι δεύτεροι, πιστοί σε όσα υπέγραψαν με τους δανειστές της χώρας, συνεχίζουν την εξαθλίωση του λαού, στο όνομα της ''ευρωπαϊκής'' πορείας της χώρας και της παραμονής της στην τραπεζική ένωση που λέγεται ευρωζώνη. (Να καταθέσω εδώ και την άποψή μου: Από πότε το ευρώ είναι λαϊκή κατάκτηση; Λαϊκές κατακτήσεις ήταν το οχτάωρο, η ασφάλιση, η δωρεάν παιδεία και υγεία, τα οποία πήγαν προίκα στις πολυεθνικές)
  2. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, είναι πουλημένες και έρμαια των κομμάτων που αυτές εκπροσωπούν, άρα λειτουργούν ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης! Η μέγιστη απεργιακή κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια, ήταν δύο μέρες! Τη στιγμή που είναι επιτακτική η ανάγκη για γενικευμένη απεργία διαρκείας, η οποία σε μία εβδομάδα μόνο θα άλλαζε άρδην το πολιτικό σκηνικό και θα έκανε το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι αδύναμο τηλεθεατή τους!
  3. Τα νέα μέτρα που θα έρθουν το 2013 και που θα πρέπει να καλύψουν τα έτη 2016-2018 ίσως πυροδοτήσουν κοινωνική έκρηξη...ίσως όχι. 
   Στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού, μια αλλαγή κυβέρνησης δεν θα είναι λύση για το λαό. Ακόμα κι αν ανέλθει στην εξουσία μια κυβέρνηση με τις αγνότερες των προθέσεων, για την πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν θα κατορθώσει τίποτα, αν δε στηρίζεται σε μια αποφασισμένη για ρήξεις κοινωνία! Εχει "μαλλιάσει" το πληκτρολόγιό μου να γράφει πως δεν θα ψηφίσω μια κυβέρνηση της Αριστεράς (;) γιατί θεωρώ τον "cool Αλέξη" καλύτερο διαπραγματευτή από την τρόικα εσωτερικού. Θα είναι ανατρεπτική μια κυβέρνηση της Αριστεράς; Θα τολμήσει  να πάρει από το πλούσιο και να δώσει στο φτωχό; Προσωπικά, δεν  περιμένω από "μεσσίες" ή το ''θεό'' να κάνουν τη δουλειά για εμένα, που θα κάθομαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα μου περιμένοντας στωϊκά είτε τη σωτηρία, είτε το τέλος του κόσμου. Ούτε θα περιμένω να επιβιώσω από τα συσσίτια αγάπης που διοργανώνουν δήμοι και εκκλησία και δεν περιμένω απολύτως τίποτα από νόμους που ψηφίζονται  ''από πάνω''.
   Επιλέγω πολιτικές και δράσεις που στοχοθετούν την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και κυρίως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του: Είναι κρίση που δημιούργησε ο καπιταλισμός και είναι η αποτυχία του καπιταλισμού στην Ελλάδα, ο οποίος υπήρξε πάντα βαθιά κρατικοδίαιτος με αποτέλεσμα από ''παραγωγικός'' (έδινε δουλειές, έδινε καλούς μισθούς) να γίνει ''παρασιτικός'' (φόρτωσε στο λαό την αποτυχία του, προκειμένου να επιβιώσει)
   Ο Αντ. Σαχλαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Φ. Κουρέλης έχουν κάνει την επιλογή τους: έχουν πάει στον "ιππόδρομο" κι έχουν ποντάρει όλα τα λεφτά τους στο "άλογο" Ανγκ. Μέρκελ. Αν οι πολιτικές που επιβάλλει η καγκελάριος της Γερμανίας φέρουν αποτελέσματα, έστω και υπό τη μορφή των "ψίχουλων" σε έναν πεινασμένο λαό, θα μπορούν να πείσουν (και να είστε σίγουροι ότι θα το καταφέρουν) μέσω του επικοινωνιακού μηχανισμού τους, εμάς τους κολίγους πως βγαίνουμε από την άβυσσο (που αυτοί δημιούργησαν) και ότι όλα ''θα πάνε καλά''.
   Αν όμως, κάτι που είναι δυστυχώς και το πιθανότερο σενάριο, οι πολιτικές Μέρκελ παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα και τη μεταδώσουν ραγδαίως και σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης τότε όχι μόνο η τρόικα εσωτερικού δεν θα έχει στον ήλιο μοίρα, αλλά πολύ δύσκολα και η καγκελάριος θα βρίσκεται στο πόστο της μετά από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου. Με τα ίδια μυαλά σε ένα χρόνο από τώρα, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Γερμανία θα είναι αυτή που γνωρίζουμε σήμερα...
   Θέλετε τις ευχές μου για το 2013; Αγώνας, αγώνας και πάλι αγώνας! Να επέλθει ταξική συνείδηση σε αυτό το ταλαίπωρο λαό και να επιβάλλει επιτέλους τη λύση που θέλει και που θα εξυπηρετεί αυτόν και μόνο!
   Όσοι από εσάς είστε ''ρεαλιστές, κιοτήδες, σταρχιδιστές'' και μια τέτοια ευχή τη θεωρείτε μάταιη, ας κατεβάσετε τις ασπίδες σας, ας δέσετε μια πέτρα στα πόδια σας κι ας φουντάρετε στη θάλασσα της κοινωνικής αφασίας που ζείτε! 
  Ο υπογραφόμενος, έχει τη συνείδησή του πεντακάθαρη...μόνος του απεργούσε όταν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του πήγαιναν για δουλειά.
   Αυτή η χώρα μας χωρά όλους και θα μπορούσαμε να ζούμε ειρηνικώς όλοι μας σε αυτή. Επειδή κάποιοι όμως επιμένουν να τρώνε μέχρι σκασμού κι από τις "πίτες" των άλλων, (ονόματα με ευθύνη υπουργών και πρωθυπουργών μπήκαν και βγήκαν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ) τότε με αυτούς τους ανθρώπους βρίσκομαι σε πόλεμο κι ας μας συνδέουν η ίδια υπηκοότητα ή η ίδια γλώσσα ή το ίδιο ''θρήσκευμα''. Σε αυτόν τον ταξικό πόλεμο που έχει ήδη ξεσπάσει με ενώνουν πολύ περισσότερα με το Μοχάμεντ από την Αίγυπτο, με το Χουσεϊν από το Ιράκ παρά με τη Γ. Αγγελοπούλου από τη Φιλοθέη. Όσο για τους καθ' όλα συστημικούς  "ελληναράδες" που θα σπεύσουν να με λοιδορήσουν, να με κατηγορήσουν ως ''ανθέλληνα'', τους ξεκαθαρίζω ότι με την ίδια ευκολία που με λένε ''ανθέλληνα'' μπορούν να με λένε ''αντιαλβανό'' ή ''αντιπακιστανό'' μιας και είμαι ταξικά συνειδητοποιημένος και θεωρώ σύμμαχό μου όποιον είναι στην ίδια μοίρα με εμένα: Να ξεπουλάει την εργασία του, με φόβο αύριο να μη την έχει, για μισό κομμάτι ψωμί και να μη μπορεί να θρέψει μ' αυτο την οικογένειά του!
Υ.Γ. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και χαρά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.