Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

H απολογία σήμερα του Κ. Γουρνά, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

«Αν έχετε θάρρος να υπερβείτε τα κελεύσματα της αντιτρομοκρατικής ή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τότε οι λοιποί κατηγορούμενοί μου θα πρέπει να πάνε σπίτια τους».
 Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του Κ. Γουρνά, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Κατά την πολύωρη απολογία του, ο 32χρονος κατηγορούμενος ανέλαβε, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, την πολιτική ευθύνη, διευκρινίζοντας ότι αυτό "δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι ή ομολογώ τη συμμετοχή μου στην οργάνωση. Αν ήθελα, θα το είχα κάνει πολύ νωρίτερα".

Ο Κ. Γουρνάς υποστήριξε παράλληλα, ότι με εξαίρεση τον ίδιο και τους συγκατηγορούμενούς του, Ν. Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγό του, Μαρί Μπεραχά. "Το να κάθεται η γυναίκα μου δίπλα μου σε αυτές τις καρέκλες ήταν ειλικρινά το μόνο που δεν μπορούσα να φανταστώ", ανάφερε, προσθέτωντας ότι η ίδια δεν γνώριζε ποτέ ότι ο Κ. Γουρνάς ήταν μέλος της οργάνωσης.
 
Όσο για την οργάνωση, εξήγησε ότι ο "Επαναστατικός Αγώνας" άφησε "πλούσια πολιτική σκέψη, η οποία προσφέρει πολλά εφόδια για παλαιούς και νεότερους αγωνιστές. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι η στρατηγική, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, η ιστορία των μελών της και η σοβαρότητά της". Πρόσθεσε δε, ότι "σε μία δύσκολη εποχή, όπως η σημερινή, κάθε ενέργεια του "ΕΑ" ήταν μία χαραμάδα φωτός, μία αδρή γραμμή που οδηγεί στην κοινωνική επανάσταση".
Κλείνοντας την απολογία του, απευθύνθηκε και προς τους δικαστές, λέγοντάς τους: "να αναλάβετε και εσείς τις πολιτικές σας ευθύνες, γιατί η απόφαση που θα πάρετε είναι πολιτική. Αν έχετε θάρρος να υπερβείτε τα κελεύσματα της αντιτρομοκρατικής ή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τότε οι λοιποί κατηγορούμενοί μου θα πρέπει να πάνε σπίτια τους".
Οι απολογίες συνεχίζονται.
Αντ. Ξυνού-ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.