Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Νομιμοποιoύνται με υπουργική βούλα οι καταπατήσεις και επιχώσεις στον ποταμό Κυμασιώτη

Απο:kireas.org

Μετά την επισπευσμένη και προχειρογραμμένη  Κοινή Yπουργική Aπόφαση που εγκρίνει την δημιουργία ΒΙΠΕ στο Μαντούδι  στην επιφάνεια ήρθε και η υπουργική απόφαση επικύρωσης (ΦΕΚ 681Δ/3-12-12) οριοθέτησης τμήματος του ποταμού Κυμασιώτη που είναι ακριβώς η ίδια με την  μελέτη οριοθέτησης που είχε  καταρτίσει η ΤΕΡΝΑ.


 Η υπουργική απόφαση  καταφρονεί τις ενστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού για σφετερισμό παραθεμάτων ιδιοκτησιών του  και   νομιμοποιεί   καταπατήσεις κοινοχρήστων χώρων  από παλαιοτέρα  μπαζώματα της κοίτης του πόταμου [ΣτΕ  2215/2002 επτ.) .    Η αναγκαιότητα  για τακτοποίηση των παραρεμάτιων ιδιοκτησιών πριν την οριοθέτηση  [ΣτΕ  899/2011]  το ότι από το νόμο δεν νοείται τμηματική οριοθέτηση ρέματος όπως και  το ότι για   την   οριστική οριοθεσία του Κυμασιώτη   απαιτείται  Προεδρικό διάταγμα ( άρθρο 6 του ν. 880/1979) και όχι απλή έγκριση του Γενικού Γραμματέα της περιφέρειας παραβλέπονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ιδιώτη .  Οι  παρατηρήσεις  και συστάσεις τις Ειδικής Γραμματείας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος  για τον Κυμασιώτη  μαζί με τις ενστάσεις των αγροτών αποσιωπήθηκαν τελείως από το κείμενο της απόφασης.

Η οριοθετηθείσα έκταση του Κυμασιώτη είναι αποκλειστικά  κοινόχρηστος χώρος  και ανήκει στο δημόσιο, όλα τα άλλα αφού στην απόφαση έγκρισης ΒΙΠΕ (ΦΕΚ  3540Β/12) δεν προβλέπονται απαλλοτριώσεις προδήλως νομιμοποιούνται σαν ιδιοκτησία της ΤΕΡΝΑ.  Ίσως να μην είναι τυχαίο που ο Κυμασιώτης  είναι ανύπαρκτος  στα σχέδια διαχείρισης υδάτινων πόρων  της Εύβοιας και το Προεδρικό Διάταγμα που προστατεύει τους νησιώτικους υγροτόπους της χώρας.

Σύλλογος Kireas.org


Σχετικά
               
Εκκρεμότητες στην οριοθέτηση του Κυμασιώτη

ΥΑ . 5012/219401 (ΦΕΚ 681Δ/3-12-12)  Επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμήματος του υδατορέματος «ΚΥΜΑΣΙΩΤΗΣ» στο Δήμο Μαντουδίου − Λίμνης − Αγίας Άννας Ν. Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.