Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για Νέους

Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει σταδιακά το πρόγραμμα κατάρτισης για τους προκριθέντες που συμμετέχουν στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για Νέους, της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Ειδικότερα από τώρα και στο εξής ξεκινά η επικοινωνία με τους 45 πρώτους προκριθέντες του προγράμματος, όπως αυτοί προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των δυο σταδίων αξιολόγησης αλλά και την συσχέτιση των καλλιεργειών με τα διαθέσιμα αγροτεμάχια, προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει προγραμματιστεί να είναι 120 ώρες και θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα που σχετίζονται με τις αρχές της αειφόρου γεωργίας και της ορθολογικής διαχείρισης των γεωργικών πόρων, τη νέα ΚΑΠ και το θεσμικό πλαίσιο στον αγροτικό τομέα, την τυποποίηση και τη μεταποίηση, τον εντοπισμό των καναλιών διάθεσης της παραγωγής στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, την καινοτομία στον αγροτικό τομέα, και την αγροτική επιχειρηματικότητα και τέλος την εξοικείωση του νέου παραγωγού με τις αρχές της βιώσιμης επιχειρηματικότητας.
Το τελικό στάδιο του προγράμματος κατάρτισης θα αφορά στην εκπόνηση του εξειδικευμένου επιχειρηματικού σχεδίου για την αγροτική εκμετάλλευση που έχει επιλεγεί από τον κάθε συμμετέχοντα στη γη που θα του παραχωρηθεί. Η επιτυχής ολοκλήρωση τόσο του προγράμματος κατάρτισης όσο και του επιχειρηματικού σχεδίου θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την επιλογή των τελικών συμμετεχόντων του προγράμματος.
Στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν από 1-15 Ιουνίου 1.765 αιτήσεις. Κατά την ηλεκτρονική αξιολόγηση των αιτήσεων που έλαβε υπόψη κοινωνικά, οικονομικά και επαγγελματικά κριτήρια, προκρίθηκαν 366 υποψήφιοι στο στάδιο της ποιοτικής αξιολόγησης μέσω δομημένης συνέντευξης. Στη συνέντευξη αξιολογήθηκαν κυρίως η δέσμευση του ενδιαφερόμενου στην αγροτική δραστηριότητα και ο επιχειρηματικός του προσανατολισμός.
 Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η λεπτομερής αξιολόγηση των διαθέσιμων εκτάσεων, καθώς και η συσχέτισή τους με τα είδη καλλιεργειών που έχουν επιλέξει οι προκριθέντες λαμβάνοντας υπόψη τις εδαφικές ιδιότητες των καλλιεργήσιμων αγροτεμαχίων, την γεωγραφική τους κατανομή αλλά και τις συνθήκες της αγοράς των αγροτικών προϊόντων.
πηγη:agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.