Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση (27-11-2013) του Δημ.Συμβουλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
28/11/2013
Σύγχυση και μένος από μέρους της Δημοτικής Αρχής κυριάρχησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/11/2013), όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα του Α’ σταδίου του δημοσίου διαλόγου για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) για τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.
Αφορμή ήταν η εμφάνιση από την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση εγγράφου τοποθέτησης του μελετητικού γραφείου που είχε αναλάβει την εκπόνηση του ΓΠΣ επί των θέσεων που εκφράσανε οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής. Το έγγραφο αυτό με ημερομηνία 19/11/2013 είχε μορφή επιστολής προς τον Δήμο και απαντούσε σε σχετικό έγγραφο του Δήμου που ορθότατα ζητούσε τη γνώμη της μελετήτριας επί των διατυπωμένων παρατηρήσεων. Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος έδειξε αρχικά να μη γνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου της μελετήτριας και ζήτησε να το δει. Όταν το είδε άρχισε να φωνάζει στην αίθουσα κατηγορώντας τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης ότι το έγγραφο ήταν πλαστό. Όταν το ίδιο έγγραφο παρουσιάστηκε και από την ελάσσονα αντιπολίτευση, έπαψε να το χαρακτηρίζει πλαστό και το χαρακτήρισε «ραβασάκι», κατηγορώντας τη μελετήτρια για εξωθεσμική αλληλογραφία με το Δήμο και απειλώντας ότι θα την καταγγείλει στην Περιφέρεια και θα ζητήσει την αποπομπή και τη δίωξη της. Παράλληλα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ότι δεν έγινε καμιά ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για την ύπαρξη του σημαντικού αυτού εγγράφου, άθελα της διέψευσε τον Δήμαρχο λέγοντας πως το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε την προηγουμένη της σύσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου (26/11/2013) και γι’ αυτό δεν υπήρχε χρόνος για διανομή του εγγράφου!
Τόσο όμως η κατά μία ολόκληρη εβδομάδα καθυστέρηση της πρωτοκόλλησης του εγγράφου της μελετήτριας από τις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και η απόπειρα απόκρυψης του από τους Δημοτικούς Συμβούλους δεν μειώνουν τη σημασία αυτού του εγγράφου. Η πλέον εξειδικευμένη επιστήμονας που ορίστηκε υπεύθυνη να μελετήσει τα χωροταξικά δεδομένα της περιοχής και να προτείνει τους άξονες ανάπτυξης της τα ερχόμενα χρόνια στο επίμαχο έγγραφο της είναι απόλυτα ξεκάθαρη:
«Πουθενά στις χωροταξικές κατευθύνσεις δεν προβλέπεται η χωροθέτηση εγκατάστασης υψηλής όχλησης, οπότε η ΚΥΑ [Κοινή Υπουργική Απόφαση] χωροθέτησης του ΕΠ.ΠΑ. [δηλαδή της ΒΙ.ΠΕ.] θα πρέπει να τροποποιηθεί για να προσαρμοσθεί στη χωροταξική νομιμότητα».
«Η εγκατάσταση ΕΠ.ΠΑ. υψηλής όχλησης θα έχει δυσμενείς συνέπειες στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής».
Αυτή την απλή αλήθεια, όσες ύβρεις και απειλές κι αν εκτοξεύσει η Δημοτική Αρχή, σε όσες μεθοδεύσεις κι αν καταφύγει, δεν μπορεί ούτε να την αλλάξει, ούτε να την κουκουλώσει! Η αρμόδια μελετήτρια διατύπωσε τις τελικές της παρατηρήσεις απολύτως νόμιμα, μετά από την νόμιμη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και ορθότατα έπραξε το καθήκον της κοινοποιώντας τις στον Δήμο! Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να σεβαστεί τόσο τη νομιμότητα της σοβαρής αυτής διαδικασίας, όσο και το πρόσωπο της ίδιας της μελετήτριας.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.