Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Για τις ζημιέςστις καλλιέργειες ελιάς και τομάτας, στην περιοχή του Δήμου μας

Κύριε Πρόεδρε του ΕΛΓΑ

Στη συνάντησή μας στις 26.11.2013, θέσαμε το θέμα των ζημιών στις καλλιέργειες ελιάς και τομάτας, στην περιοχή  του Δήμου μας. Από την πλευρά σας επιδείξατε  ενδιαφέρον για την εξέταση του προβλήματος και μας αναφέρατε ότι οι παραπάνω ζημιές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, αλλά είναι δυνατόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων, εφόσον τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Θέλουμε λοιπόν να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 518/3-10-2013 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκύπτει ότι:
·        Οι ζημιές στην καλλιέργεια τομάτας στον Νομό Ευβοίας και ειδικότερα στο Δήμο μας ξεπερνούν το 80% της παραγωγής.
·        Οι πληθυσμοί των εντόμων δεν ήταν δυνατό να ελεγχθούν  με τους συνήθεις αλλά και έκτακτους ψεκασμούς που προέβησαν οι παραγωγοί
·        Η έξαρση του φαινομένου οφείλεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα στον πολύ ήπιο χειμώνα και το δροσερό καλοκαίρι που επικράτησαν στην Π.Ε. Ευβοίας.

Πιστεύουμε, ότι οι παραπάνω λόγοι, δικαιολογούν πλήρως την αποζημίωση των παραγωγών από τις κρατικές ενισχύσεις (Π.Σ.Ε.Α) και ότι θα ενεργήσετε ανάλογα, για να δοθούν οι οικονομικές αποζημιώσεις, που θα ανακουφίσουν το δυσανάλογο βάρος των παραγωγών μας, οι οποίοι μέσα στη δύσκολη σημερινή συγκυρία έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                           ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.