Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Χρήστου Κοκκινομηλιώτημε τίτλο «ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ».

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
vivlio1 Στις 18 Ιανουαρίου στο Κινηματοθέατρο «Ελύμνιον», έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Χρήστου Κοκκινομηλιώτη, δασολόγου από το Καλαμούδι, με τίτλο «ΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ».
   Η έκδοση που ανήκει στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού και υλοποιήθηκε με την συγκατάθεση του συγγραφέα Χρήστου Κοκκινομηλιώτη.
  Την επιμέλεια ύλης και φιλόκαλη παρουσίαση του βιβλίου είχαν ο Επιμελητής του Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης κ. Δημήτρης Αποστόλου «Ελύμνιος» και οι Ευβοϊκές Εκδόσεις «Κίνητρο» της κ. Νίκης Καλέμη.vivlio2
   Το βιβλίο, λαογραφικού, ηθογραφικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος, καλύπτει τα γεωγραφικά όρια του σημερινού (Καλλικρατικού) Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και με ευχάριστο – δροσερό ύφος, αναφέρεται λαϊκότροπα, δημοτικά και χωριάτικα σε συνθήκες και καθημερινά γεγονότα της επαρχιακής ζωής των χωριών μας, περασμένων (ρομαντικών) δεκαετιών. Μέσα από πικάντικα δρώμενα σκιαγραφείται μια ολόκληρη εποχή και μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι, μέσα από την φτώχεια την στέρηση την άγνοια και την απενοχοποίηση, ευλογήθηκαν την βαθιά
γνώση ότι, η αποδοχή των καταστάσεων οδηγεί στο να ευχαριστιέσαι και να περνάς καλά με αυτά που έχεις.
vivlio3Την εκδήλωση αυτή, χαιρέτησαν ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός, η Πρόεδρος της Ένωσης Λιμνίων Ευβοίας κ. Χαρίκλεια Βλαχάκη-Μπελλάρα, ο συγγραφέας και εκδότης κ. Αλέξανδρος Καλέμης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κική Στέφου (με συγκίνηση για τον συγγραφέα – θείο της). Ο συγγραφέας το ίδιο συγκινημένος, ευχαρίστησε το Δήμο και το κοινό.
   Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι και λοιποί Επιτελικοί του Δήμου, φορείς, παράγοντες, ενώσεις, σύλλογοι και πολύς κόσμος.
vivlio4
   Ο παρουσιαστής της βραδιάς Δημήτρης Αποστόλου «Ελύμνιος» με συμπαρουσιαστή τον κ. Γιάννη Φαφούτη απέδωσαν με ευτράπελη διάθεση, αποσπάσματα από το βιβλίο του Χρήστου Κοκκινομηλιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.