Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της Γιάννας Κορέλη- Μπουλουγούρη

Θέλω  να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους, όσους αυθόρμητα, έντιμα  και ωραία στήριξαν την υποψηφιότητά μου στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές.  Το αποτέλεσμα, βεβαίως, της ψηφοφορίας δεν μου επιτρέπει, σε καμία περίπτωση, να συμμετέχω στο επόμενο  Δημοτικό Συμβούλιο.  Σημασία, όμως, έχει, όχι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η επιτυχία και το μέλλον του τόπου μας. Όπως είχα επισημάνει  σε σχετικό, προηγούμενο άρθρο μου, ο προεκλογικός αγώνας γίνεται με άνισους  όρους και ανεπίτρεπτες τακτικές. Τα κριτήρια, με τα οποία  οι ψηφοφόροι ψηφίζουν, δεν είναι πάντοτε αυτά, που θα οδηγούσαν στην επιλογή ανθρώπων, που θα μπορούσαν καλλίτερα να υπηρετήσουν το Δήμο μας.  
Ο Συνδυασμός μας, παρότι  είχε την καλλίτερη πρόταση για τη διαχείριση του Δήμου και την προοπτική του τόπου μας, ήλθε δεύτερος στις προτιμήσεις των συνδημοτών μας στον πρώτο γύρω των εκλογών. Σ’ αυτό συνετέλεσε και η διάσπαση των ψήφων σε συνδυασμούς,  που είχαν παρόμοια σκεπτικά. Θα ήταν ευχής έργο, από την αρχή να είχαν συνενωθεί όλες οι δυνάμεις, που αγωνίζονται για να δημιουργηθούν  υγιείς και βιώσιμες προοπτικές για την χρηστή διαχείριση του Δήμου, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη του τόπου, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική μέριμνα και την πολιτιστική ανέλιξη όλων των Δημοτών μας, ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες και προελεύσεις. Η ψηφοφορία έδειξε, ότι με αυτή τη σκέψη συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Η διάσπαση όμως των δυνάμεων αυτών επέτρεψε σ’ αυτούς, που είναι μειοψηφία και έχουν δοκιμαστεί  στη διαχείριση του Δήμου με τα  γνωστά αποτελέσματα, να  επαίρονται μόνο και μόνο  επειδή  τερμάτισαν  πρώτοι  στον  πρώτο γύρο των εκλογών.
Η ενότητα είναι το ζητούμενο σήμερα, γιατί μόνο με την ενότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί  η κατάσταση και ν’αλλάξει  πορεία ο τόπος μας. Δεν θα πρέπει τυχόν  κομματικά κριτήρια να υπονομεύσουν τον κοινό στόχο.  Οι συνδυασμοί ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  έχουν  ταυτόσημες απόψεις. Οι απόψεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ, οι οποίες προέρχονται  από συγκεκριμένη πολιτική και κομματική τοποθέτηση, είναι απόλυτα σεβαστές. Όμως αυτή τη στιγμή καλούμαστε όλοι, να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση κοινωνικής αταξίας και ανισορροπίας στα πλαίσια, βεβαίως, της επικρατούσης πολιτικής κατάστασης, όπως έχει καθοριστεί  από τις Εθνικές εκλογές. Ιδιαίτερα στο θέμα της οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο έχει αναχθεί σε μείζον θέμα με στρεβλό τρόπο, οι μειοψηφήσαντες  συνδυασμοί  έχουν διατυπώσει παρόμοια  άποψη.  Σε ότι αφορά   τη «ΒΙ.ΠΕ», η κοινή άποψη είναι αρνητική,  διότι συμφέρον του τόπου είναι να δημιουργηθεί  «ΒΙ.ΠΑ», δηλαδή βιομηχανικό πάρκο χαμηλής όχλησης, που θα επιτρέψει μαζί με την  μεταλλευτική δραστηριότητα την καλή προοπτική του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την εκμετάλλευση των πολλών δυνατοτήτων,  που υπάρχουν για την ανάπτυξη του Τουρισμού.   Έτσι και περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούνται και το περιβάλλον  και η υγεία των κατοίκων θα προστατεύονται.   
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ, ΟΣΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ. 
 ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
                               
           ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.