Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Καλυβιώτης σε Ροβιές και Προκόπι

Η ανακοίνωση του συνδυασμού


Ενθουσιώδης ήταν η ατμόσφαιρα στις προεκλογικές κεντρικές ομιλίες του υποψήφιου Δημάρχου Χρήστου Καλυβιώτη στις Ροβιές και στο Προκόπι.

Ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» κέρδισε θετικές εντυπώσεις με την αμεσότητα και ζεστασιά του λόγου του, παρουσία στελεχών του συνδυασμού και πολύ κόσμου.
Ο κος Καλυβιώτης παρουσίασε τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού του σε Ροβιές και Προκόπι αντίστοιχα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη του τόπου για ανανέωση και αλλαγή ώστε να βγει άμεσα από το τέλμα.
Εστίασε στην ποιοτική αναβάθμιση που θα επέλθει μέσα από την οργάνωση και την ανάπτυξη του Δήμου. Μίλησε για την ανεργία που μαστίζει την νεολαία, και όχι μόνο, της περιοχής τονίζοντας πως κύριο μέλημα της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» είναι να βρεθούν λύσεις στον τομέα της απασχόλησης ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας που θα ξαναδώσουν ζωή σε πολλές οικογένειες.


Στη συνέχεια, και εν μέσω πολλών και ζεστών χειροκροτημάτων, σημείωσε ότι χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην τουριστική προβολή του τόπου μας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ειδικού γραφείου που θα συσταθεί στο Δήμο και θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με θέματα και προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του τόπου.


Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της καθαριότητας, της ανακύκλωσης, της διαχείρισης απορριμμάτων και υλικών αποκομιδής.
Σχετικά με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ο κος Καλυβιώτης επεσήμανε πως ήρθε η ώρα του νοικοκυρέματος. Τόνισε χαρακτηριστικά πως όλοι οι πολίτες θα ενημερώνονται αναλυτικά για ότι αφορά, τη γενικότερη οικονομική κατάσταση του Δήμου, τη διαχείριση δανειακών συμβάσεων, τον έλεγχο και διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, τον έλεγχο και την διαχείριση μακροχρόνιων μισθώσεων.
Αναγκαία κρίνεται η συνεργασία με τους όμορους και παράκτιους Δήμους του Βόρειου Ευβοϊκού και των Σποράδων.


Επίσης η προστασία του περιβάλλοντος – η φιλοζωία , η ανάπλαση, ανάδειξη και αξιοποίηση παλαιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων και χώρων. Με τη δέουσα προσοχή θα αξιοποιηθούν περιοχές μεγάλης φυσικής, γεωλογικής και ιστορικής αξίας.
Μεταξύ άλλων ο κος Καλυβιώτης αναφέρθηκε στις αναγκαίες κοινωνικές υποδομές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στα άμεσα σχέδια της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» είναι ο χωροταξικός – πολεοδομικός σχεδιασμός, οι χώροι στάθμευσης και το κυκλοφοριακό.
Θα δρομολογηθούν ενέργειες για την προστασία των δημοσίων εκτάσεων.


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος όσον αφορά στην δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου ανέπτυξε τις θέσεις της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης και τόνισε πως:
«Είμαστε πλήρως αντίθετοι με την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου Τύπου Α΄(υψηλής όχλησης). Το συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας συνάδει με το υγιές επιχειρηματικό συμφέρον, που μπορεί να αναπτυχθεί σε επιχειρηματικό Πάρκο Τύπου Β’. Σε διαφορετική περίπτωση η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί το γενικότερο συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας με κάθε νόμιμο τρόπο στα πλαίσια του εθνικού και κοινοτικού δικαίου. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε καλύτερη θέση, σκέψη, πρόταση, πρωτοβουλία υπάρξει , που θα προάγει το συμφέρον του Δήμου μας και των συνδημοτών μας».
Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση πάνω απ’ όλα θα καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να επέλθει η συνοχή, η ενότητα και η ομόνοια στις τοπικές κοινωνίες.


Μόνο ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μακριά από κάθε λογής προσωπικά συμφέροντα, κομματικές αντιπαραθέσεις και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
Καταδίκασε την τακτική των υποσχέσεων και το εμπόριο ελπίδας προσθέτοντας ότι με πολύ δουλειά, αξιοκρατία, ήθος και αξιοπρέπεια θα πορευτούμε μαζί ώστε να δώσουμε στον ευλογημένο τόπο μας αυτό που του αξίζει. Να γίνει ένας εύφορος τόπος που να μπορεί να ζήσει και να φέρει έσοδα στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την αξιοποίηση των τοπικών του προϊόντων και του ανθρώπινου δυναμικού του.
Τέλος ο κος Καλυβιώτης αναφέρθηκε στη σύσταση γραφείου τύπου και ενημέρωσης αλλά και στην ανάγκη διάδοσης όλων των νέων του Δήμου μέσω ενός Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.


Οι προτάσεις και οι θέσεις της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» είναι πάρα πολλές. Όλοι μαζί θα θέσουμε τη νέα βάση για να γίνει η δυνατή αρχή υλοποίησής τους με τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους.
Ο Χρήστος Καλυβιώτης στέκεται δίπλα στον πολίτη και θα βρίσκεται συνεχώς σε τοπικές συναντήσεις συνομιλώντας με όλους τους Δημότες ανά Δημοτικό Διαμέρισμα.
Κλείνοντας τον λόγο του τόσο στις Ροβιές όσο και στο Προκόπι αφού εστίασε και στις τοπικές ανάγκες του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος, μετά από ανοιχτό διάλογο – συζήτηση με τους κατοίκους των περιοχών, μίλησε για κάποιους υποψηφίους που χρησιμοποιούν για την υφαρπαγή ψήφων μεθόδους που ανήκουν σε εποχές εκφοβισμού, τρόμου και εκβιασμών, παραβιάζοντας ευθέως τα συνταγματικά δικαιώματα των συμπολιτών μας.
«Δεν θα αφήσουμε άλλο να κάνουν κουμάντο κάποιοι που όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι, οι μόνιμα διαπλεκόμενοι για το προσωπικό τους συμφέρον!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.