Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις στη Γλώσσα Σκοπέλου και αδελφοποίηση των Πολ.Συλλόγων Μαντουδίου και Γλώσσας

  Απο:Δρώμενα του τόπου μας
 Με ευχές όπως  <<Καλή αντάμωση, ραντεβού και του χρόνου, ευχαριστούμε για 
όλα,περάσαμε υπέροχα>>,γέμισαν σήμερα 31/8 και τα δύο λιμάνια του νησιού μας, αφού από το μεσημέρι άρχισαν να φεύγουν οι χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών,που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας.
Η 2η και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, ήταν γεμάτη εκπλήξεις τόσο για τους συμμετέχοντες που ενθουσιάστηκαν με την κρουαζιέρα στις παραλίες Καστάνι και Πάνορμο,όσο και για όλους τους θεατές, αφού η λήξη της βραδιάς ήταν γεμάτη από θέαμα, και συγκίνηση.
Η στιγμή που οι άντρες της χορευτικής ομάδας της Γλώσσας, εμφανίστηκαν μέσα σ'ένα ψαροκάικο (ιδιοκτησίας του κ.Ευάγγελου Ουρανίτσα) που έμπαινε στο λιμάνι, μετά τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος  ζαργάνας, με τις απόχες και τις λάμπες, κάτω από το φως των βεγγαλικών και τον ήχο του γνωστού καβοντορίτικου  σκοπού, γέμισε με ενθουσιασμό όλους τους θεατές που έκπληκτοι σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν ασταμάτητα.
  Διάχυτη όμως ήταν και η  συγκίνηση που έφερε ο τελευταίος χορός, αφού ήταν  αφιερωμένος  στον  αξέχαστο χοροδιδάσκαλο και καθηγητή, Διαμαντή Παλαιολόγο, από τους πρώτους μαθητές του!
  Η βραδιά έκλεισε με τη διαδικασία αδελφοποίησης μεταξύ των συλλόγων Γλώσσας και  Μαντουδίου, την απονομή των αναμνηστικών στους Συλλόγους που συμμετείχαν και φυσικά με κέφι και χορό μέχρι τις δύο τα ξημερώματα.
  Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας τελείωσε. Τα όποια προβλήματα,ξεπεράστηκαν!
Αυτό που έμεινε, είναι οι όμορφες αναμνήσεις από  ένα διήμερο που στόλισε το Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου,με την Ομορφιά της Ελληνικής Παράδοσης!   
                                                Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.