Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Διπλός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στις 1.09 τα ξημερώματα στη περιοχή μας

Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πίσω απο το βουνό Καντήλι σημειώθηκε τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διπλός σεισμός 5,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Χαλκίδας
Η πρώτη δόνηση έγινε στη 01:05 τα ξημερώματα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα στη 01:09 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας.

Η διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση που αναστάτωσε την Αττική και τους όμορους νομούς της Εύβοιας και της Βοιωτίας καθώς και την περιοχή της Φθιώτιδας είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και μέχρι στιγμής εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ακολούθησαν μικρότερες δονήσεις μεγέθους λίγο πάνω από τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης.
Διπλός σεισμός 5,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Χαλκίδας
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας.
Ειδικότερα στην περιοχή της Λαμίας επικράτησε αναστάτωση καθώς το επίκεντρο της διπλής ισχυρής σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο βόρειο Ευβοϊκό και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μαλεσίνας του νομού Φθιώτιδας και του Προκοπίου στο γειτονικό νομό της Εύβοιας.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μονάδες της οποίας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
phgh:ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.