Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δημιουργία και δράση στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου

Απο:eviaportal.gr

 Η Σχολική Σύμβουλος 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Δέσποινα Μπαλάση και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη συνδιοργάνωσαν επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «δημιουργία και δράση στο σχολείο». Δημιουργία και δράση στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου

 Στο πλαίσιο της συνάντησης μέσα από θεωρητικές παρουσιάσεις και εργαστήρια προσεγγίστηκαν τα θέματα «κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή και γιορτές» και «Κοινωνικό Σχολείο και σχολική αυλή».

 Η συνάντηση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Διευθυντή του Δ. Σχ. Μαντουδίου Δημήτρη Καϊτσώτη .η Δέσποινα Μπαλάση τόνισε στην εισήγησή της ότι οι γιορτές πρέπει να εξυπηρετούν την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Στη συνέχεια οι Νηπιαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου Λουτρών Αιδηψού έκαναν διάχυση σχετικής καλής πρακτικής. Στη συνέχεια η Θάλεια Καλαμπαλίκη παρουσίασε το τοπικό ευβοϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Αυλή του σχολείου, η αυλή των θαυμάτων»

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των περιβαλλοντικών προγραμμάτων:
 «Αυλή του σχολείου» από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Προκοπίου Ελένη Υφαντή «Λαχανόκηπος» από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ροβιών Κατερίνα Μαμούχα
 «Παιχνίδια στην αυλή του σχολείου» από το Δημήτρη Καϊτσώτη

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης οι νηπιαγωγοί παρακολούθησαν εργαστήριο σχετικό με την κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή και τις γιορτές με εμψυχώτρια τη Δέσποινα Μπαλάση ενώ οι δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων συμμετείχαν στο εργαστήριο «Χριστουγεννιάτικες εμπειρίες στην αυλή του σχολείου» με εμψυχώτρια τη Θάλεια Καλαμπαλίκη.
Τη σημαντική αυτή επιμορφωτική συνάντηση παρακολούθησαν 70 εκπαιδευτικοί κυρίως από σχολικές μονάδες της Β. Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.