Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Βαγγέλης Αποστόλου αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

 .."στον αγροτικό χώρο, που είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς μοχλούς ανάπτυξης και μπορεί να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας προς όφελος του μικρομεσαίου παραγωγού και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων. Αποτελεί ένα πολυδιάστατο παραγωγικό σύνολο, που συνδυάζει τη διασφάλιση της επιβίωσης ενός λαού, την απορρόφηση εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, την ανάπτυξη συνεργιών με άλλους κλάδους και τομείς της πραγματικής οικονομίας για την εξασφάλιση πρώτων υλών, εισροών, μηχανολογικού εξοπλισμού και μεταποίησης - διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων, την παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων και την έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών."
Βαγγέλης Αποστόλου

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στις 28/5/1949 στους Παπάδες Εύβοιας και μένει στη Χαλκίδα .
Οικογενειακή Κατάσταση:
Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα δικηγόρο και τη Μαρία φιλόλογο .
Επάγγελμα:
Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα .
Σπουδές:
Σπούδασε Δασολογία.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000.
Ως βουλευτής ήταν μέλος δύο Διαρκών Επιτροπών της Βουλής , της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και με την έντονη δραστηριότητά του ευτύχησε να αναγνωριστεί από τους συντάκτες της Βουλής ως ένας από τους παραγωγικότερους βουλευτές τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Επανεκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στις εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου 2012.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα.
Ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής . Ως ενεργός πολίτης υπερασπίστηκε και ανέδειξε πλήθος περιβαλλοντικών ζητημάτων αλλά και βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες, τους εργάτες κι όσους αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους ,ενώ παράλληλα με την πλούσια αρθρογραφία του στα Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης (Ελευθεροτυπία, Αυγή και Κόσμος του Επενδυτή) αλλά και στα Ευβοϊκά ανέδειξε πολλά ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.