Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αντιτίθεται στην απόφαση του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας για μεταφορά των σκουπιδιών των Δήμων Πύργου Ηλείας και Τήνου Κυκλάδων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας ,ο Γιάννης Στεργίου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη, οργή και μεγάλη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε όχι μέσα από τα θεσμικά όργανα αλλά από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, για την απόφαση 134/2015 που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεά Ελλάδας για την μεταφορά και εναπόθεση 3.000 τόνων σκουπιδιών σε πρώτη φάση του Δήμου Πύργου Ηλείας και του Δήμου Τήνου Κυκλάδων στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας. 

Ενός ΧΥΤΑ που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες των δύο όμορων Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας σε εικοσαετή ορίζοντα, σημειωτέον ότι διανεύει τον όγδοο χρόνο της λειτουργίας του και ήδη έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Το αξιοσημείωτο και τραγικό είναι πως ο Δήμαρχος κος Καλυβιώτης ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Α.Ε. ήταν παρών στην συνεδρίαση και χωρίς καμία αντίδραση συναίνεσε θετικά δια της ψήφου του σ΄ αυτό το κοινωνικό αλλά κυρίως περιβαλλοντικό έγκλημα. Αντί να αντιδράσει δυναμικά και να προτάξει την ανάπτυξη και τα συμφέροντα της περιοχής, επέλεξε με την ψήφο του να την μετατρέψει σε σκουπιδότοπο.

Ως δημοτική παράταξη κατά την φάση των διεργασιών περί μετατροπής του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία αντιδράσαμε δυναμικά, γιατί διαβλέπαμε το τι θα συνέβαινε στην πορεία αφού σύμφωνα με το καταστατικό της Α.Ε. ως δημοτικό συμβούλιο κανένα λόγο δεν είχαμε στη λήψη των αποφάσεων. Καταθέσαμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο περί μη μετατροπής του Φορέα από ΝΠΔΔ σε Α.Ε. η οποία και έλαβε την ισχυρή πλειοψηφία 23 ψήφους υπέρ και 3 κατά (Απόφαση 243/2014) των μελών του συλλογικού οργάνου και την οποία ο κος Δήμαρχος αγνόησε παντελώς.

Ο κος Καλυβιώτης απέδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο δημαρχιακός του θώκος.

Δυστυχώς η αδράνεια της δημοτικής αρχής του κ. Καλυβιώτη στον λίγο χρόνο της θητείας της έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο Δήμο μας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που προσπαθούν κάποιοι να διαμορφώσουν έχουμε ηθική υποχρέωση να αντισταθούμε, να βάλουμε τέλος στα σχέδια τους που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Όραμά μας είναι η ανάπτυξη και όχι τα σκουπίδια.

Ενωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, σύλλογοι, φορείς και πολίτες και των δύο Δήμων οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά και να αποτρέψουμε τις αποφάσεις που έχουν πάρει άλλοι για μας.

Γιάννης Στεργίου

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»

Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.