Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκδήλωση της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από τη μεγάλη απεργία στα μεταλλεία του Σκαλιστήρη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ζωντάνεψε μνήμες της σκληρής αυτής μάχης στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου που παραβρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Μαντουδίου,
αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη σήμερα το εργατικό κίνημα να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί, να τεθεί επικεφαλής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας για να αποκρουστεί η επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - δανειστών με κατεύθυνση την κατάργηση της εκμετάλλευσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χρονικό της απεργίας που διήρκεσε από τις 30/3/76 έως τις 7/4/76. Ακολούθησε προβολή αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ «Μαντούδι 76» που καταγράφει την απεργιακή μάχη. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε ο χαιρετισμός και η ζωντανή μαρτυρία του Κώστα Γεωργατζή, μέλους του ΚΚΕ και του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων το 1976. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο της εκδήλωσης διακινήθηκε ειδική έκδοση της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ αφιερωμένη στη μεγάλη απεργία μέσα από τα ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» της περιόδου, συνοδευόμενη και από φωτογραφικό υλικό.

Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Θανάση Παππά, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

902.gr

1 σχόλιο:

  1. Βλεπω στη φωτογραφία το Βασίλη Τάρλα απο τους πρωτεργάτες της μεγάλης απεργίας το 1976.
    Αν και κομματική εκδήλωση του ΚΚΕ έπρεπε να δοθεί ο λόγος να χαιρετήσει και αυτός ο άνθρωπος γιατί είναι κομμάτι της τοπικής ιστορίας που ειναι πάνω απο κόμματα.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    Απόστολος Σταματέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.