Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αγνωστοι κατέστρεψαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στην Αθήνα


Βεβήλωσαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια - ΦΩΤΟ


Τον αποτροπιασμό, τη βαθιά θλίψη του, κυρίως όμως την αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τον βανδαλισμό της προτομής της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.
"Πρόκειται για πράξη που προκαλεί το αίσθημα κάθε πολίτη, που βεβηλώνει τη συλλογική και ιστορική μνήμη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα. Η ιστορική άγνοια, η ισοπέδωση και εν τέλει η ωμή βία βρίσκουν απέναντί τους όλο και πιο πολλούς σκεπτόμενους πολίτες.
Σε ένα μέτωπο σεβασμού και προστασίας της πόλη μας, που θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πλατύ. 
Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στην Τοσίτσα το έτος 1963. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν τον αποκεφαλισμό της προτομής σήμερα το πρωί. Το αποκομμένο μέρος της έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια του δήμου Αθηναίων, και εκτιμώνται οι φθορές που έχει υποστεί , προκειμένου να κριθεί αν είναι επισκευάσιμο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την στοχευμένη αφαίρεση ορειχάλκινων αγαλμάτων και προτομών από το κέντρο της πόλης, τον περασμένο Ιούνιο ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη μεταφορά τους σε δημοτικά κτίρια, έως ότου υπάρξει πειστικό σχέδιο αστυνόμευσης για την προστασία τους" αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων. 
 Phgh:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.