Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Είσοδος νέων αγροτών στη γεωργική απασχόληση

Οι ενισχύσεις συνολικού ύψους 241 εκατ. ευρώ «ξεκλειδώνουν» με τη σχετική προκήρυξη (Μέτρο 6.1), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, να δίνεται στη δημοσιότητα.
Τα χρήματα αφορούν την είσοδο των νέων αγροτών στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Το ύψος της ενίσχυσης ποικίλλει ανάλογα με τον προσανατολισμό της παραγωγής που θα επιλέξει ο νέος αγρότης.
Για φυτικές παραγωγές η ενίσχυση ανέρχεται σε 17.000 ευρώ, για κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις 19.500 ευρώ, ενώ οι μικτές ενισχύονται με 17.000 ευρώ. Από κει και πέρα, προβλέπονται προσαυξήσεις στις ενισχύσεις που θα λάβουν οι νεοεισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή κατά 2.500 ευρώ, εφόσον η περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους είναι ορεινή, μειονεκτική ή σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων.
Όπως ενημερώνει το υπουργείο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και τους σχετικούς φακέλους, από 31 Οκτωβρίου, έως 30 Νοεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι οι νέοι αγρότες που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο μέτρο, έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την ενίσχυσή τους, με άλλα μέτρα του ΠΑΑ 2014-20102 και μάλιστα με προνομιακούς όρους (λεπτομέρειες του προγράμματος υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα (agrotikianaptixi.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.