Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Στη Μονή Γαλατάκη ο Μητροπολίτης, προς τιμήν της εορτάζουσας Γερόντισας Φεβρωνίας

 Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 το πρωί, με αφορμή την εορτή της Αγίας Οσιομάρτυρος Φεβρωνίας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, για να τιμήσει και την εορτάζουσα πολυσέβαστη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Φεβρωνία.

 
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας – Ιεροκήρυξ της Β. Ευβοίας, ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας, ενώ συμμετείχε και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, αλλά και προσκυνητές από την Χαλκίδα, μεταξύ των οποίων και τα μέλη του Συλλόγου Ευβοεών Φίλων του Αγίου Όρους «Παναγία η Πορταΐτισσα», τα οποία πραγματοποίησαν το προσκύνημα για την λήξη των δραστηριοτήτων του έτους 2016-2017, οι οποίες επιτελούνται πάντοτε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος δεν παρέλειψε νά αναφερεθεί και στο πρόσωπο της Γερόντισσας Φεβρωνίας, η οποία διακονεί το Μοναστήρι από το 1946 και αποτελεί ουσιαστικό στήριγμα και την Αδελφότητα, αλλά και ευρύτερα για την Τοπική Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.