Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» στο Μαντούδι Ευβοίας

Τη μάχη της απεργίας δίνουν οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», συνεχίζοντας για 13η μέρα τις κινητοποιήσεις τους στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Μαντούδι της Εύβοιας για την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα εφτά μηνών, καθώς και ένσημα, επιμένει να μη δίνει πραγματικό αντικείμενο εργασίας στα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού Σωματείου, δεν τηρεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της.

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα και τα αιτήματα των απεργών τέθηκαν στην τριμερή συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία ωστόσο δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αλλά μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες. Επισημαίνεται ότι μέσα σε διάστημα δύο περίπου ετών ήταν η έκτη τριμερής που έγινε.

Η κατάσταση, επομένως, είναι γνωστή στο υπουργείο αφού οι εργαζόμενοι, το επιχειρησιακό τους Σωματείο, το κλαδικό Συνδικάτο Εύβοιας - Βοιωτίας, καθώς και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών έχουν προχωρήσει επανειλημμένα σε καταγγελίες. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε όλο και χειρότερη θέση, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, που έχει προκαλέσει η απληρωσιά, ενώ το Σωματείο τους βρίσκεται «υπό διωγμό».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.