Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

10 χρόνια Mantoudi news!!


Σαν σήμερα τις 23 Μαρτίου 2008 έκανε την παρθενική του εμφάνιση το Mantoudinews. Μια νέα ακτίδα επικοινωνίας σε έναν, τότε, πρωτόβγαλτο κόσμο ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
 Ένα μέσο διασύνδεσης των ανθρώπων του Μαντουδίου, του Κηρέα, της Βόρειας Εύβοιας. Ένα μέσο επανασύνδεσής των.

Φιλοδόξησε και εν μέρει, κατάφερε να λειτουργήσει σαν ένα ημερολόγιο της περιοχής μας αποτυπώνοντας και καταγράφοντας το σήμερα αλλά και το χθες με ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία αναδεικνύοντας την περιοχής μας.

Έβγαλε στο φως ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την ιστορία του τόπου μας, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστο και καταχωνιασμένο σε μπαούλα και συρτάρια .

Δημιούργησε μια μεγάλη βάση δεδομένων ώστε ο καθένας να μπορεί να μαθαίνει για την περιοχή και την ιστορία μας εύκολα και ανεξάντλητα.

Έγινε το μέσο επικοινωνίας των ξενιτεμένων μας με τον τόπο μας. Είναι το μέσο από το οποίο μαθαίνουν και «βλέπουν» με νοσταλγία τη ζωή της ιδιαίτερης πατρίδας.

Το mantoudinews απέφυγε ενσυνείδητα καταχωρήσεις που προκαλούν . Απέφυγε ρητορικές μίσους και διχασμού . Απέφυγε να ανοίξει την κερκόπορτα των  ανώνυμων υβριστικών σχολίων, της λάσπης και του φασισμού, που τελματώνουν τους ανθρώπους τοξικά στη διχόνοια.


Επέλεξε να προβάλει για να αναδείξει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Διακήρυξε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ότι είναι μια ανοιχτή πολυφωνική ηλεκτρονική πύλη για αναρτήσεις και επικοινωνία. Δεν αρνήθηκε σε κανέναν τη δημοσιοποίηση της γνώμης του. Επώνυμα όμως. Όπως επώνυμο είναι και το ίδιο!

10 χρόνια μετά, πιο ώριμο από τα λάθη και τις παραλείψεις του, σοφότερο και πιο ολοκληρωμένο το mantoudinews συνεχίζει τη ρότα του. Τη ρότα της επικοινωνίας και της πολιτισμικής διασύνδεσης των συμπολιτών μας.

 Στο Μαντούδι, στο Κηρέα, στην Εύβοια, στην Ελλάδα, στον κόσμο όλον.

Συνεχίζουμε….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.