Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Έντονες διαμαρτυρίες για την κατάργηση του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του ΓΕΛ Μαντουδίου,μια μέρα πριν την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς και μεταφορά των μαθητών στη Λίμνη

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΓΟΝΈΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΎ ΛΥΚΕΊΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΊΟΥ ΕΥΒΟΊΑΣ
Κύριοι

Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή για να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση που αφορά την κατάργηση του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών του σχολείου-λόγω ελλιπούς αριθμού εγγεγραμμένων σ αυτό-και για την μετακίνηση των παιδιών στο Γενικό Λύκειο Λίμνης Ευβοίας.


Αυτό που αρχικά πρέπει σας επισημάνουμε είναι ότι η απόφαση αυτή μας γνωστοποιήθηκε μόλις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται από μία τέτοια απόφαση είναι τεράστια τόσο για τα ίδια τα παιδιά πρωτίστως όσο και για τις οικογένειές τους.
Αρχικά μέγιστο ζήτημα αποτελεί η μετακίνηση των δύο μαθητριών επί καθημερινής βάσεως στο Λύκειο Λίμνης -απόσταση περίπου 50 χλμ.Ας ληφθεί υπόψιν σας ότι δεν έχει εξασφαλιστεί κανένα μεταφορικό μέσο,ενώ οι γονείς τους είναι αδύνατον λόγω εργασίας να αναλάβουν οι ίδιοι -και με προσωπικά τους μάλιστα έξοδα-την μεταφορά των παιδιών τους.
Επιπλέον οι δύο μαθήτριες φοίτησαν κανονικά στη ΄Β Λυκείου στο συγκεκριμένο τμήμα και καλούνται να εγκαταλείψουν την τελευταία σχολική τους χρονιά και σημειωτέον την πιο κρίσιμη και αποφασιστικής σημασίας γι΄αυτές,το οικείο σχολικό περιβάλλον και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σ΄έναν παντελώς άγνωστο σχολικό χώρο.
Γίνεται πιστεύουμε απόλυτα κατανοητό το πόσο αυτό θα επηρρεάσει αρνητικά την ψυχολογία τους μιας και βρίσκονται εξαπίνης μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση,καθώς και πόσο χρόνο θα σπαταλούν για τη μετακίνησή τους ,χρόνο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν δημιουργικά ασχολούμενες με τις μαθητικές τους υποχρεώσεις.

Τέλος δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν σχολεία με ένα ή δύο μαθητές και ένα δάσκαλο σε πολλά ακριτικά και παραμεθόρια χωριά και να κλείνουν τμήματα σε περιοχές-κεφαλοχώρια,όπως είναι το Μαντούδι,στο οποίο υπάρχουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης και συγκεντρώνονται παιδιά απο την ευρύτερη περιοχή του δήμου μας αλλά και άλλων γειτονικών δήμων.


Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε τη συμπαράσταση και τη βοήθειά σας και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας για την επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.