Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση Καντζούρα σε Μπακογιάννη και Σπανό


Ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας από την 1η Σεπτέμβρη 2014 βιώνει την απόλυτη δυστυχία Ο Κυκλώνας ΖΟΡΜΠΑΣ ήταν απλώς η χαριστική βολή.
Ειδικά το Μαντούδι έχει παγώσει από τον χαμό δύο συμπολιτών του, από τους οποίος ό ένας δυστυχώς βρέθηκε νεκρός και η σύζυγός του ακόμα αγνοείται .

Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης ως Δημοτικός Σύμβουλος και έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος για περισσότερα από δέκα χρόνια στην περιοχή του Δήμου, κάνω κατεπείγουσα έκκληση προς κάθε αρμόδια Διοικητική και Δικαστική Υπηρεσία και ανάλογα να πράξουν με σκοπό: τον συντονισμό και την συνέχιση των ερευνών μέχρι τον εντοπισμό της αγνοούμενης Δημότισσάς μας , την αποκατάσταση υποδομών , την πρόνοια για την ανακούφιση των πληγέντων, την έρευνα για τις ελλείψεις και παραλείψεις που διόγκωσαν το πρόβλημα ειδικά εντός κάποιων χωριών .

Στα χωριά αυτά οι κάτοικοι είναι πλέον σε κάθε βροχόπτωση εν δυνάμει πλημμυροπαθείς και πλέον κινδυνεύουν ζωές λόγω της άθλιας κατάστασης που βρίσκονται οι χείμαρροι .

Έρχεται χειμώνας και η ανικανότητα του Δήμου πρέπει να ερευνηθεί από εκεί που πρέπει. Παρακαλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας άμεσα να παρέμβει και κατά προτεραιότητα και ίδιας αυτοψίας να πράξει τα παρακάτω:

1. ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ Ε.Ο ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΝΤΟΥΔΙ : Καθαρισμός του ποταμού Κηρέα από τα πεσμένα δέντρα εκβάθυνση του ποταμού Κηρέα και δημιουργία αναχωμάτων.

2. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Εκβάθυνση του ποταμού Κηρέα με μπουλντόζες πολύ μεγάλης ιπποδύναμης και κατασκευή προσωρινών αναχωμάτων στις όχθες του Ποταμού Κηρέα από τα πρώην ΣΦΑΓΕΙΑ μέχρι την Θέση ΤΟΙΧΟΣ .

3. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Να Ξεκινήσουν οι διαδικασίες Μελέτη – Δημοπράτηση – υπογραφή σύμβασης για την οριστική λύση της υπερχείλισης του ποταμού Κηρέα και την προστασία όλου του Οικισμού της Κοινότητας Μαντουδίου με την Κατασκευή ΣΑΡΖΑΝΕΤ στις χθες του Ποταμού Κηρέα από τα πρώην Σφαγεία μέχρι την θέση ΠΟΡΤΑΡΑ .

4. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ : Εκβάθυνση του ποταμού Κυμασιώτη και δημιουργία αναχωμάτων .

5. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ : Εκβάθυνση του ποταμού Κηρέα με μπουλντόζες πολύ μεγάλης ιπποδύναμης και δημιουργία ισχυρών αναχωμάτων στις όχθες του Ποταμού Κηρέα από το κέντρο ΠΛΑΤΑΝΟΣ μέχρι το ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟ .

6. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ : Εκβάθυνση του κεντρικού ρέματος που διέρχεται εντός του οικισμού και κατασκευή καινούργιας μεγαλύτερης γέφυρας στην συμβολή του με τον Ποταμό Κηρέα .

7. Για το ΠΗΛΙ : Ξεμπάζωμα και εκβάθυνση και των τριών χειμάρρων που διέρχονται από τον οικισμό, εξέταση του πλακοσκεπούς ρέματος, και κατασκευή γέφυρας στη θέση Ποτόκια .

8. Για το ΣΠΑΘΑΡΙ και το ΜΕΤΌΧΙ : Εκβάθυνση του ποταμού από τα ΚΑΛΥΒΙΑ μέχρι την Γέφυρα ΚΗΡΙΝΘΟΥ με μπουλντόζες πολύ μεγάλης ιπποδύναμης και δημιουργία ισχυρών αναχωμάτων στις όχθες του .

9. ΓΙΑ ΤΗ ΚΗΡΙΝΘΟ : Εκβάθυνση του ποταμού Νηλέα με μπουλντόζες πολύ μεγάλης ιπποδύναμης και δημιουργία ισχυρών αναχωμάτων στις όχθες του Ποταμού Από την Ζ.ΠΗΓΗ μέχρι και 1 Χιλιόμετρο μετά την ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΡΙΝΘΟΥ.

10. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΑΚΛΑ : Εκβάθυνση του ποταμού Νηλέα με μπουλντόζες πολύ μεγάλης ιπποδύναμης και δημιουργία ισχυρών αναχωμάτων στις όχθες του Ποταμού από ΦΑΡΑΚΛΑ μέχρι Ζ. ΠΗΓΗ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ να ληφθεί υπόψη η αγωνία, που βιώνουν οι Δημότες μας για την άθλια κατάσταση των κατεστραμμένων και μπαζωμένων χειμάρρων, αφού εφεξής απειλούνται οι ζωές τους καθημερινά μέσα στα ίδια τους τα σπίτια .

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρώην Αντιδήμαρχος

Καντζούρας K. Ιωάννης


πηγή: eviatop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.