Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Αννας




Χαιρετίζουμε τα δεκάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους υποψηφίους των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας και τη Λαϊκή Συσπείρωση. Τα αποτελέσματα στο Δήμο μας, με την μέχρι τώρα ενσωμάτωση ανέρχονται στα: για τις Ευρωεκλογές στο 8,06% , για τις Περιφερειακές στο 8,3% η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας, για το Δήμο 7,3% η Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την σταθερότητα του ΚΚΕ μπροστά σε όποιες εξελίξεις .

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε δήμους, κοινότητες και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ & της Λαϊκής Συσπείρωσης θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας στους αγώνες του λαού μας, σε κάθε αγωνιστικό μετερίζι στον καθημερινό μας αγώνα.

Καλούμε το λαό να συνεχίσει να αντιστέκεται στα ψεύτικα διλήμματα «σταθεροποίηση και ανάκαμψη» ή «αποσταθεροποίηση και περιπέτειες», «πίσω - μπροστά», στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό. Όλα αυτά θα ενισχυθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου. Παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου δεν είμαστε στο δεύτερο γύρο και έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του (κος Σπανός - κος Γκλέτσος στην Περιφέρεια, κος Στεργίου - κος Τσαπουρνιώτης στο Δήμο), εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Αντίστοιχα και αργότερα στα Τοπικά συμβούλια.

Η ψήφος στο ΚΚΕ και στην Λαϊκή Συσπείρωση, όπως και προεκλογικά είπαμε, είναι ψήφος που μένει στο ακέραιο, στην πλευρά που την ρίχνεις, στην μεριά της υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων. Ούτε νοθεύεται, ούτε μετατρέπεται, ούτε αλλάζει θέση από την μια μέρα στην άλλη, όσοι γύροι και αν επαναληφθούν σε αυτό το νόθο εκλογικό τους σύστημα. Άλλωστε ένας από τους πολλούς λόγους για τον οποίο συστρατεύτηκε κόσμος μαζί μας είναι και αυτός. Ότι η ψήφος τους την επομένη των εκλογών δεν πρόκειται να πέσει στα χέρια κανενός, ούτε θα μεταλλαχτεί όπως κάνουν τόσα και τόσα κόμματα και συνδυασμοί.

Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στις αρχές Ιούλη. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα κόμματα. Η επίσπευση των εκλογών έχει, εκτός των άλλων, ως στόχο να μην ανακοπεί η προώθηση συγκεκριμένων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και σε σχέση με το Κυπριακό και άλλα ζητήματα, σε βάρος των λαών.

Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτή τη φορά, με «κρύα καρδιά», να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή.

Κανένας εφησυχασμός. Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Λίμνη 28/5/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.