Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Εεε, υποψήφιε/α των πανελλαδικών εξετάσεων προκαταβολικά συγχαρητήρια.


 





 Απο:Βασίλης Μακρής


Συγχαρητήρια που αποφάσισες να συμμετέχεις σε αυτόν το αρκετά επίπονο και δυσχερή αγώνα, για όλο το διάβασμα, τα κλάματα και τα άγχη πάνω από τις αμέτρητες φωτοτυπίες,
για την άσκηση και τη θεωρία που δεν έβγαινε με τίποτε αλλά συνεχίσες να προσπαθείς, τα ζόρια, τις στερήσεις, τις αρνήσεις στις εξόδους, την προσπάθεια να συνεχίσεις τις φορές που δεν άντεχες άλλο. Συγχαρητήρια για αυτά και πολλά, πολλά άλλα... που γνώρισες, βίωσες και αντιμετώπισες.


Τώρα για αύριο και για τις υπόλοιπες εξετάσεις σου, να τιθασεύσεις τη σκέψη σου και να χαλιναγωγήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το άγχος, πίστεψε στον εαυτό σου, προσεκτική ανάγνωση των θεμάτων, διατήρηση της ψυχραιμίας, όχι πολλή ώρα σε ένα ερώτημα και σαφώς όταν τελειώσεις το μάθημα, ό,τι και να γίνει το ξεχνάς. Δεν αλλάζει.

Ο συγκερασμός όλων αυτών θα γράψουν ένα σύνολο από αριθμούς. Για κάποιους θα'ναι το προσδοκόμενο για κάποιους άλλους όχι. Το μόνο σίγουρο, το οποίο ισχύει για όλους, είναι ότι δεν θα καθορίσει το μέλλον σου. Σίγουρα θα το επηρεάσει, αλλά δημιουργός του, είσαι μονάχα εσύ.

Κανένας αριθμός.

Υπάρχει η δεύτερη και η τρίτη φορά. Ακόμη και να μην περάσεις στη σχολή που θες και πας σε μία άλλη, απλά για να σπουδάσεις, μπορεί μέσα από αυτή να βρεις αυτό που σε γεμίζει και αγαπάς, εξάλλου να ξέρεις πριν μπεις σε οποιαδήποτε σχολή γνωρίζεις ελάχιστα πράγματα σε σύγκριση με αυτά που μπορείς να ασχοληθείς. Δεν αναφέρω καθόλου, κατατακτήριες, μεταπτυχιακό, σπουδές στο εξωτερικό. Σαφώς και δεν είναι αναγκαστικό όλοι να σπουδάσουν. Ορισμένες εναλλακτικές ε; Μπορείς να βρεις δεκάδες.

Ο κόσμος έξω από τα σχολικά κεκλεισμένα, είναι έτοιμος να τον αδράξεις και να τον διαμορφώσεις εσύ: όχι αυτός εσένα.

Εξάλλου Αυτό που μένει αποτυπωμένο κάτω από το σαθρό οικοδόμημα της τεχνοκρατικής γνώσης που λάβαμε στα σχολεία εκτός του «περισσότερο», είναι το ζύγι κι ο διαχωρισμός των ανθρώπων ανάλογα με την ποσότητα εξισώσεων και ολοκληρωμάτων που μπορεί να λύσει κάποιος στις 3 ώρες της εξέτασης ή αναλόγως με το πόσο καλά έχει απομνημονεύσει τα γεγονότα του Α’ παγκοσμίου πολέμου.
Και να θυμάστε: σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι που έκανες για να φτάσεις μέχρι εκεί! Και το ταξίδι αυτό ήταν τόσο γεμάτο...

Εύχομαι επιτυχία και δύναμη. Τα καλύτερα έρχονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.