Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Παράταση ενός χρόνου για τη νομιμοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων


Παράταση ενός έτους για τη νομιμοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από Δήμους και τη ΓΓΑ προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών  και τον υφυπουργό Αθλητισμού

, όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Όπως τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός«δεν υπάρχει κανένα άλλο χρονικό περιθώριο από αυτόν το συγκεκριμένο που δίνουμε σήμερα. πολλά προβλήματα που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, ευαισθητοποίησαν πλήρως την κοινή γνώμη και οφείλουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε σε αυτό το καθήκον».

Ανέφερε επίσης ότι έχει καλέσει την Αυτοδιοίκηση και τους δημάρχους να διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους και εργασίες προκειμένου το σύνολο αυτών των εγκαταστάσεων να ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις ασφάλειας και να επιτρέπουν την άθληση μέσα σε συνθήκες ασφάλειας των αθλουμένων, αλλά και να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η χρηματοδότηση για το σκοπό αυτό των δήμων γίνεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» το οποίο είναι σε εξέλιξη και μπορεί να καλύψει αιτήματα της τάξης των 100 εκ. ευρώ.

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι φέτος «είναι η χρονιά οπού μπορούν να νομιμοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε είναι ολυμπιακές είτε ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στην Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού».
Και συμπλήρωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουν και τον κουμπαρά ο οποίος υπάρχει διαθέσιμος από το Υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε, ειδικά οι Δήμοι, να τρέξουν να απορροφήσουν χρήματα, εφόσον φυσικά ολοκληρώσουν μελέτες που απαιτούνται για να νομιμοποιηθούν ή να αδειοδοτηθούν, κυρίως οι εγκαταστάσεις που έχουν στη διάθεσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.