Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ενα μεγάλο χτύπημα στην περιοχή μας .Εκλεισε το εργοστάσιο λευκολίθου στο Μαντούδι.159 εργαζόμενοι στην ανεργία

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση σήμερα, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του εργοστάσιου λευκολίθου στο Μαντούδι .
Το πρωί ο διευθύνων συμβουλος της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Εμμανουήλ Τσοντάκης συγκάλεσε Εκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων οπου ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργείας της εταιρείας και η απόλυση 159 εργαζομένων ενώ 54 θα παραμείνουν ως εχουν και αφορούν το τμήμα έρευνας -γεωλογίας , φορτώσεων και  ασφαλείας
Αξίζει να σημειωθεί οτι η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ, είχε ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ για  να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις εξόρυξης & επεξεργασίας λευκόλιθου  για την παραγωγή μαγνησίας και την κατασκευή νέας βιομηχανικης μονάδας παραγωγής δίπυρης μαγνησίας η οποία λειτούργησε το 2019, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

Στην συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  στις 2 το μεσημέρι είχε συνάντηση και ενημέρωσε τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης Αγ.Αννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη .
Με δηλώσή του ο Δήμαρχος είπε:

  Η αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρεία οδηγεί στις ανεργία 159 εργαζόμενους στο εργοστάσιο και 120 εργολαβικούς εργαζόμενους, δηλαδή, συνολικά 279 ανθρώπους, προκαλώντας σοκ στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο, εκπρόσωπος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που ενημέρωσε τη δημοτική Αρχή για την απόφαση του «λουκέτου», επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες που προκαλεί και η κρίση του κορονοϊού.

Στην περιοχή,επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ο δήμαρχος έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 σήμερα το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο έδωσε μια ανάσα στην περιοχή, η οποία χτυπήθηκε ανελέητα από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία τις προηγούμενες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.