Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας του Μαντουδίου

 
Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη υπευθύνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής

Η αιφνίδια απόφαση της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ να σταματήσει την λειτουργία των μεταλλείων στο Μαντούδι, με την πρόφαση των εμπορικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην παγκόσμια αγορά, στέλνει στην ανεργία – έστω και με τον μανδύα της «εθελουσίας εξόδου»

η οποία εκ του αποτελέσματος είναι αναγκαστική- 150 άμεσα εργαζόμενους και περισσότερους από 100 εργαζόμενους σε συνεργαζόμενους εργολάβους .Η απόφαση αυτή ξαναφέρνει τον οικονομικό μαρασμό σε μία περιοχή της Εύβοιας που έχει πληγεί δραματικά από την αποβιομηχάνιση.

Έχουμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, για να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και όρθια η κοινωνία. Να μη πληρώσουν οι εργαζόμενοι το μάρμαρο της κρίσης. Στην λογική ενός ενδιάμεσου προγράμματος για να μη καταρρεύσει η οικονομία.

Την ίδια ώρα οι Κυβερνήσεις της Ευρώπης αναπτύσσουν πολιτικές στήριξης αλλά και δέσμευσης της επιχειρηματικότητας για να κρατηθούν θέσεις εργασίας ενόψει της δραματικής ύφεσης στην δίνη της οποίας βρισκόμαστε ήδη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση όμως δια των αρμοδίων υπουργών της αρκέστηκε σήμερα σε γενικές και ασαφείς υποσχέσεις οι οποίες – εάν δεν καταλήγουν σε κοροϊδία- σε κάθε περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τους εργαζόμενους και δίνουν ουσιαστικά πράσινο φως στην Εταιρία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει ,για να αποτραπεί αυτή η καταστροφική για την περιοχή εξέλιξη. Να πάψει να είναι αρωγός στις κυνικές και αόριστες υποσχέσεις της Εταιρίας και σε κάθε περίπτωση να λάβει μέτρα προστασίας της απασχόλησης.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας του Μαντουδίου και της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.