Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ -ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, είμαστε «….στο ίδιο έργο θεατές…», σε ό, τι αφορά τη μεταλλευτική δραστηριότητα  στην περιοχή Μαντουδίου και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λευκόλιθου.
Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου μας, την απόφαση της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α. Ε. που ανήκει στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, να απολύσει 280 εργαζόμενους.

Είναι άλλη μια επιχείρηση, που με τις ευλογίες και των τοπικών αρχών εμφανίστηκε πριν μερικά χρόνια σαν «σωτήρας» στην περιοχή μας,αλλά τώρα για να περισώσει τα κέρδη της πετάει σα στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, αφήνοντας πίσω της ανεργία, φτώχεια,ανέχεια, δυστυχία!!!
Μέχρι ποιος ξέρει, να εμφανιστεί ο επόμενος «σωτήρας»…..
Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων για αυτές τις δραματικές για το λαό της περιοχής μας εξελίξεις, είναι εγκληματικές. Πάνω στη δική τους αντεργατική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, πατάει η ΤΕΡΝΑ όπως και άλλες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα και τους καταδικάζουν στην ανεργία.
Είναι η ίδια πολιτική άλλωστε, που ευθύνεται για την επίθεση κατά των εργαζομένων στη γειτονική ΛΑΡΚΟ και το άθλιο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της επιχείρησης.
Ευθύνες έχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός και η Δημοτική Αρχή του κ. Τσαπουρνιώτη, που στη λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 10/5 στο Μαντούδι, έθεσαν ως βασική επιλογή την αποδοχή της εκβιαστικής πρότασης της ΤΕΡΝΑ για την “οικειοθελή αποχώρηση”. Λειτουργούν σαν συνέχεια της κυβέρνησης και βάζουν πλάτη για να περάσουν οι εκβιασμοί και ο αντεργατικός σχεδιασμός της ΤΕΡΝΑ.
Το μέγεθος του εμπαιγμού φανερώθηκε, με την αποκάλυψη στη σύσκεψη της Παρασκευής 8/5 ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης γνώριζε για το σχεδιασμό της επιχείρησης να προχωρήσει σε απολύσεις.
Οι επικλήσεις της κυβέρνησης και των προκατόχων της στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας είναι κενό γράμμα, καθώς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει χτιστεί ένα ολόκληρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.
Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, το λαό της περιοχής μας, που έχουν πείρα και δύναμη στα χέρια τους,να τις αξιοποιήσουνκαιναοργανώσουν τον αγώνα τους κοιτάζοντας τον πραγματικό στόχο που είναι η διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά και η ακύρωση των απολύσεων.
Να χτυπήσουν τον πραγματικό αντίπαλο που είναι οι εκμεταλλευτές, το μεγαθήριο της ΤΕΡΝΑ.
          Κανένας εργαζόμενος στην ευρύτερη και πολύπαθη περιοχή του Μαντουδίου δεν χρωστάει στην ΤΕΡΝΑ. Γιατί με τον ιδρώτα των εργατών και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, δημιουργήθηκαν και αυγάτισαν τα κέρδη της.
Και τώρα λένε στους εργαζομένους που πληρώσανε την προηγούμενη κρίση αλλά και την αναιμική ανάκαμψη που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων τους, ότι πρέπει να ξαναπληρώσουν!!!
Απαιτούμε ναανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α. Ε. και των εργολαβικών εργαζόμενων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Λίμνη 13/5/2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.