Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ο Συμεών Κεδίκογλου για τις απολύσεις στην ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ

Παραβρέθηκα προχθές στη συνέλευση των εργαζομένων στην ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι. Το θεώρησα υποχρέωση μου σαν ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης αλλά και για να ενημερωθώ καλύτερα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν μοιάζουν ευοίωνα.
Γίνεται μια προσπάθεια να βαφτιστεί το ψάρι κρέας. Αν δεν έχεις δικαίωμα επιλογής να παραμείνεις στη δουλειά αλλά δέχεσαι τελεσίγραφα δεν είναι εθελούσια έξοδος αλλά απόλυση. Αν οι εργαζόμενοι δεν το αποδεχτούν και η εταιρία προχωρήσει στο νόμιμο 5% των απολύσεων, με μια φιλεργατική κυβέρνηση ο υπουργός θα ζητούσε τριμερή συνάντηση επιβραδύνοντας και αυτή την εξέλιξη. Το μπόνους της εταιρίας χρυσώνει το χαπι βραχυπρόθεσμα στο τέλος όμως της μέρας θα υπάρξουν 250 χαμένες θέσεις και το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή θα φτάσει το 40%! Αν η εταιρία δεν δεσμεύεται εγγράφως ότι θα ξαναλειτουργήσει και θα πάρει τους εργαζόμενους με τις ίδιες αμοιβές και συνθήκες, με την παγκόσμια ύφεση που αναμένεται οι υποσχέσεις είναι «έπεα πτερόεντα». Και βέβαια μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι ότι η αναστολή εργασιών ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για το περιβάλλον...
Αν βάζουμε το συμφέρον του τόπου πάνω από το κομματικό και δεν χρησιμοποιούμε άλλη γλώσσα ανάλογα του αν είμαστε στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, αν πάμε ΟΛΟΙ μαζί βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος και ζητήσουμε την παρέμβαση για την εταιρία ή έστω αν αυτό δεν καταστεί εφικτό αντισταθμιστικά μια νέα επένδυση ή ένα μεγάλο έργο τότε θα έχουμε αποτελέσματα. Δύσκολο αλλά εφικτό. 

Αυτά έλεγα και θα με άκουγαν και οι κυβερνητικοί βουλευτές ΑΝ δεν έλαμπαν δια της απουσίας τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.