Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Ν. Ευβοίας

 


Συνάδελφοι/ συναδέλφισσες 

 OXI ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ/KG ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

  ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ 

Μπροστά στο χειμώνα που έρχεται, στην ήδη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ρητινοκαλλιεργητές και οι οικογένειες τους, έρχονται να προστεθούν νέα βάρη, ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό χτύπημα του ήδη πενιχρού εισοδήματός μας.

 Η κυβέρνηση παρά τα παχιά λόγια, τις μεγάλες υποσχέσεις, οτι θα διαθέσει γενναία κονδύλια για να αποζημιώσει τους συναδέλφους που υπέστησαν ζημιά από τις πυρκαγιές του 2019 στην περιοχή της Δίρφυς - Μεσσαπίων, κόβει απο το ποσό που προβλέπεται απο το υπουργείο περιβάλλοντος για την επιδότησή μας στο κιλό της ρητίνης κατα 2 λεπτά του ευρώ. 

Κάνει κοινωνική δήθεν πολιτική με το δικό μας ταμείο, επιβαρύνοντας κ άλλο την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση μας. Τα εκατομμύρια στους ομίλους τα δίνουν νύχτα και στο χέρι, στήνουν φαγοπότι με τα χρήματα από την φορολογία των εργαζομένων, και δεν μπορούν δήθεν να βρουν 250.000 ευρώ (το ποσό που αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις των συναδέλφων της Δίρφυς) και τα παίρνουν πάλι από τη δική μας τσέπη. 

Η μείωση κατα 2 λεπτά στο κιλό της ρητίνης στην επιδότηση, για μια μέση οικογένεια ρητινοκαλλιεργητών που παράγει 20 τόνους ρετσίνα, σημαίνει αυτόματα χαμένο εισόδημα της τάξης των 400 ευρώ. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τη μείωση της τιμής αγοράς από τον έμπορο που είναι στα 5 λεπτά στο κιλό, φτάνουμε σύνολο στα 1400 ευρώ χαμένα απο χέρι. Σαν να λέμε πάνω απο 2 μήνες δουλειά, ανα οικογένεια. 

Επίσης δεκάδες συνάδελφοι που καταθέτουν για σύνταξη έπειτα απο συμπλήρωση ενσήμων (πάνω από 10.500) βγαίνουν με την πενιχρή σύνταξη των 400 ευρώ. Η κατάσταση οδεύει στο απροχώρητο. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο ξεκλήρισμα των ρητινοκαλλιεργητών! 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! 

 ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 

 ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΕΤΣΙΝΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ 35λεπτά του ευρώ. 

 ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 

Το ΔΣ του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Ν. Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.