Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Η ΡΑΕ, αδειοδότησε την ΤΕΡΝΑ ,για 17 ανεμογεννήτριες των 2 MW με διάμετρο πτερωτής 80 μέτρα) στη θέση «Μπαρδάκος Σουληνο» της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

 
Πρόκειται για αίτηση που είχε υποβληθεί από το 2005 και ξαφνικά, «
αδειοδοτήθηκε» τώρα. Ήδη ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης -Αγ.Αννας μετά την ανακοίνωση της απόφασης απο την ΡΑΕ, αναμένεται να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων. Συγκεκριμένα, η  αίτηση έχει γίνει από την ίδια την ΤΕΝΕΡΓ, για αιολικό πάρκο ισχύος 34MW (με 17 ανεμογεννήτριες των 2 MW με διάμετρο πτερωτής 80 μέτρα) στη θέση «Μπαρδάκος Σουληνο» της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας  
Στην  ΤΕΝΕΡΓ περιλαμβάνονται σήμερα 14 έργα στην Εύβοια, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 175,47 MW, εκ των οποίων τα μισά σε αριθμό, αλλά μεγαλύτερα σε ισχύ (127,05 MW) τέθηκαν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του 2020, ενώ το πιο «φρέσκο», ισχύος 7,65 MW, μόλις τον περασμένο μήνα. 
Οι αδειοδοτήσεις για αιολικά της ΤΕΡΝΑ στην Εύβοια:

Η Αιολική Μαρμαρίου Εύβοιας για αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW (με ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 3 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα), στη θέση «Πυξαρια-Πριονας» των Δημοτικών Ενοτήτων Κηρέως και Μεσσαπίων.

Η Αιολική Καρυστίας Εύβοιας για αιολικό σταθμό ισχύος 30 MW, στη θέση «Κατάρτι Ανεμίτσα», της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων, με 15 ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα.

Η Ενεργειακή Στύρων Εύβοιας για αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW, στη θέση «Γερακοβούνι Βασκαντήρα», των Δημοτικών Ενοτήτων Κηρέως και Μεσσαπίων, με 16 ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 3 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα.

Η Ενεργειακή Δυστίων Εύβοιας για αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW, στη θέση «Τσαγκαράκι Πέτρες», των Δημοτικών Ενοτήτων Διρφύων, Μεσσαπίων, με 16 ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 3 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 507/2021
Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος
34 MW, στη θέση «ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ ΣΟΥΛΗΝΟ», της
Δημοτικής Ενότητας ΚΗΡΕΩΣ, του Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ
-ΛΙΜΝΗΣ -ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το δ.τ. «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.».

 


12 σχόλια:

  1. Γι αυτο βαλανε τη φωτια το 2016.Ερχονται τωρα να τελειωσουν το εργο τους.Οχι αλλη καταστροφη σε τετοια φυση σε αυτο το μερος που ειναι απο τα καλυτερα της ελλαδος.Δεν πρεπει να τους αφησουμε να το κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί διαμαρτυρόμαστε? Το καλό μας θέλουν οι άνθρωποι. Δίνουν δουλειά σε κάποιες οικογένειες. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει? Το άμεσο. Τι προβλήματα φέρνει το ντουμάνι της ΤΕΡΝΑ ή η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή, θα φανεί μετά από λίγα χρόνια. Ποιος νοιάζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί το έγκλημα και τα κινήματα να σταθούμε πλάι τους .να καταστεί ασύμφορο για τους κερδοσκόπους καταστροφείς να ρημάξουν ό,τι έχει μείνει ακόμη ζωντανό !το χρωστάμε στα παιδιά μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο παιδια, καλά πάτε, να προσεχετε καλά τους δημαρχους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτημα κρίσης. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να προηγείται, ή να έπεται της αδειοδότησης? Τι ορίζει ο νόμος? Διότι αν έπεται, τότε δεν απαιτείται, οπότε είναι απλώς διακοσμητική. Αν προηγείται, η αδειοδότηση είναι παράνομη, γιατί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη μεταγενέστερα, την 22/7 και ήταν απορριπτική. Το επιστέγασμα: μετά την απορριπτική απόφαση του Δ.Σ. κάηκε ολόκληρη η επικράτεια του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και ο κρατικός μηχανισμός έδειξε πρωτοφανή αδιαφορία. Ποιός είναι ο υπαίτιος της πυρκαγιάς και ποιός ο συνένοχος? Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί μας φαίνονται όλα αυτά περίεργα; Ο Μητσοτάκης δεν είχε πει ότι θα αναλάβει προσωπικά να πουλήσει την Ελλάδα; Να ξεπουλήσει ήθελε να πει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μάλλον είμαι χαζός αλλά ποια είναι η σύνδεση της αδειοδότησης με τις φωτιές? Την άδεια την πήρανε. Οι φωτιές σε τι βοηθάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. <> Σακελαροπούλου τι έχετε να απαντήσετε?
    Τι έχει να απαντήσει δημόσια στον λαό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    Το σπίτι της Σακελαροπούλου το έχει κατασκευάσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατασκευαστική επίσης αιολικών πάρκων.
    Στις 24 Ιουνίου 2021 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) εξέδωσε την 504/2021 απόφαση με βάση την οποία η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έλαβε άδεια να εγκαταστήσει 16 ανεμογεννήτριες (με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα) στο Μαντούδι Ευβοίας.
    Η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε
    Από τις 6 Αυγούστου η περιοχή καίγεται.
    Αλλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν κατασκευάζει μόνον ανεμογεννήτριες.
    Το κατασκευαστικό φιλέτο του ομίλου είναι το συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων στο Μεταξουργείο.
    Σύμφωνα με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται για κτίριο υψηλής αισθητικής και σύγχρονου design που προέκυψε από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και περιλαμβάνει 40 πολυτελή διαμερίσματα.
    Κάτι σαν το «Ελληνικό του Μεταξουργείου».
    Ένα από τα 40 διαμερίσματα ανήκει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο 117 του Συντάγματος ορίζει κάπως τα αντίθετα: "δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά [...] κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να διατεθούν για άλλο προορισμό".
      Το άρθρο 24 του Συντάγματος, που είναι το βασικό άρθρο στο Συνταγμα που αφορά το περιβάλλον, ορίζει ότι "Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, ΕΚΤΟΣ αν προέχει για την Εθνική Oικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον."
      Την διαφορά αυτή ανέλαβε να την επιλύσει η η περίφημη απόφαση 2499/2012 του Συμβουλίου της Επικρατείας, με Πρόεδρο τον Κων. Μενουδάκο και Εισηγήτρια την σημερινή ΠτΔ, Κατερίνα Σακελαροπούλου.
      Το Δικαστήριο βρέθηκε ενώπιον ενός μεγάλου διλήμματος με τρομακτικές συνέπειες: να μείνει στην γραμματική διατύπωση της διάταξης 117 του Σ. και να απαγορεύσει οποιαδήποτε παρεμβαση ή να προχωρήσει σε ερμηνευτική εφαρμογή του 117 σε συνδυασμό με το άρθρο 24 του Συντάγματος και να επιτρέψει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες εκτάσεις. Το γιατί οι συνέπειες της επιλογής θα ήταν τρομακτικές, θα το δούμε αμέσως παρακάτω.
      Επέλεξε το δεύτερο ΚΑΙ ΟΡΘΟΤΑΤΑ.

      Διαγραφή
  9. Επικαλείσθε το σύνταγμα κατα το δοκούν για την εξυπηρέτηση ημετέρων.Αλάζετε νομους με τροπολογίες για τη πάρτη σας νεοφιλελέδες και για να επιτύχετε αυτο το φρικτό σχέδιο κάψατε την Ευβοια και αφανίσατε περιουσίες.Παλιοτόμαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tυχαια ολα , καμια σκοπιμοτητα εεεεεε ????? ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.