Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Ο Στάθης Λιαγκάκης για την καύση πετ-κοκ

 


 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΠΕΤ - ΚΟΚ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 

          Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την 21/12/2021, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ενημέρωση για την λειτουργία της μονάδας καύσης πετ - κοκ στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι, γιατί είναι πλέον συχνό το φαινόμενο της δυσοσμίας από τα καυσαέρια στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης ζητήσαμε πληροφορίες για την ύπαρξη και λειτουργία μονάδας αποθείωσης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί. Ο Δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης απαντώντας ανέφερε ότι από  την ενημέρωση που έχει από την ΤΕΡΝΑ, "όλα λειτουργούν καλά...."!!! Δεσμεύτηκε δε για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκτενή ενημέρωση.

          Στη συνάντηση της Επιτροπής Κατοίκων Μαντουδίου με την Περιφερειακή και τη Δημοτική αρχή την 28/12/2021, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι δεν υπάρχει μονάδα αποθείωσης.

          Καταγγέλλουμε τη Δημοτική και την Περιφερειακή αρχή αλλά και την κυβέρνηση της Ν.Δ., γιατί ενώ γνωρίζουν σιωπούν και αφήνουν ελεύθερη την ΤΕΡΝΑ να μολύνει θανάσιμα την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον στην περιοχή Μαντουδίου.

          Επιβεβαιώνεται επίσης η άρνησή μας το 2011 στη λειτουργία ΒΙ. ΠΕ. ή ΒΙ. ΠΑ. στην ίδια περιοχή, γιατί με την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και την πρακτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης, επιταχύνεται η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής της λαϊκής οικογένειας, μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Οι “πράσινες μπίζνες” δηλαδή των μονοπωλίων φέρνουν στο προσκήνιο αρνητικές εξελίξεις για τον λαό και την εργατική τάξη.

          Σε συνθήκες όξυνσης της πανδημίας του “νέου κορονοϊού”, τη στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει “ανοχύρωτο” το ΕΣΥ με χιλιάδες κενά υγειονομικού προσωπικού, με μόλις 6 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους, με μείωση 50% των κρατικών δαπανών για την Υγεία σε σχέση με το 2010 και “άοπλο” το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, την ίδια στιγμή θωρακίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, ενισχύουν πολύμορφα την εργοδοτική επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους.

          Τη στιγμή που η κυβέρνηση δήθεν υπερασπίζεται την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία και ρίχνει “κροκοδείλια” δάκρυα για το μέλλον του λαού μας, την ίδια στιγμή νομοθετεί με fast track διαδικασίες τον καρκίνο του λαού και της εργατικής τάξης, την καταστροφή του περιβάλλοντος, αδειοδοτώντας βιομηχανίες να καίνε πετ - κοκ και οποιοδήποτε άλλο καρκινογόνο καύσιμο δίπλα στα σπίτια μας!!!

          Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλες αυτές τις εξελίξεις καθοριστικό παράγοντα αποτελεί η “ατομική ευθύνη” του καθένα μας. Έτσι βέβαια, προσπαθούν να βγάλουν στη “σέντρα” ως τον μοναδικό υπαίτιο για τα δεινά που βιώνει τον ίδιο τον λαό και να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον καπιταλισμό.

          Φοβούνται τη λαϊκή κατακραυγή και αντίδραση και για αυτό τον λόγο “τρέχουν” τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους τώρα, σε μια συγκυρία όπου ο λαός βρίσκεται σε συνθήκες αναστάτωσης, φόβου και σύγχυσης εξαιτίας της πανδημίας.

          Όπως φοβούνται τη λαϊκή κατακραυγή και αντίδραση του λαού της Βόρειας Εύβοιας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αύγουστου του 2021, μέσα από τις οποίες αναγεννήθηκε και συγκροτήθηκε ένα μαζικό, μαχητικό και οργανωμένο λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται, παλεύει, διεκδικεί και κατακτά.

          Γι' αυτό άλλωστε Δήμος και Περιφέρεια κάνουν πως δεν ακούνε το λαό της περιοχής, ενώ δεν διστάζουν ακόμη και να σταθούν αντιμέτωποι στις διεκδικήσεις του, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όχι μόνο δεν είναι μαζί του, αλλά στέκονται απέναντι στηρίζοντας με κάθε τρόπο και κάθε κόστος τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

          Καλούμε τον λαό της περιοχής, να βγάλει συμπεράσματα, να αξιοποιήσει την πείρα του, να εμπιστευτεί τη δύναμή του και να βάλει ο ίδιος σε καραντίνα τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, που στρέφονται ενάντια στη ζωή του.

          Να σηκώσει κεφάλι, να μείνει δυνατός και σε αυτές τις συνθήκες, γιατί όντως έχουμε “πόλεμο” και αυτός είναι με εκείνους που καθημερινά εκμεταλλεύονται τον πλούτο που παράγει ο λαός και τον ιδρώτα του.

 

Λίμνη 6 Γενάρη 2022.

 

ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.