Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Μια ιστορική μέρα για την Β.Εύβοια και τον νέο κεντρικό οδικό άξονα !

Μελετητής Κων/νος Ζέκος στο Μαντούδι- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματοποιήθηκε την παρασκευή στις 10π.μ. η προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής ανασυγκρότησης β.Ευβοίας υπό τον Κ.Μπένο ,για τον οδικό άξονα και το χωροταξικό, απουσία του Δημάρχου Γ.Τσαπουρνιώτη λόγω θανάτου της 64χρόνης μητέρας του.

Μάλιστα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή απ όλους στη μνήμη της θανούσας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κελαιδίτης και ο βουλευτής Ευβοίας κ.Ζεμπίλης ο κ.Καμαριώτης από το τεχνικό επιμελητήριο και πολυμελής αντιπροσωπεία της ομάδος κανδήλιον όραμα  με επικεφαλής τον  κ.Δημήτρη Στεργίου και τους κ.κ.Γεωργατζή,Κατούνη,Περδικάρη που τοποθετήθηκαν όλοι . 

Επίσης παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν θέτοντας ερωτήματα προς τον μελετητή κ.Κων/νο  Ζέκο οι κύριοι Αγάλος, Κατσίνης ,Ανέστης Ψαρρός,Γιάννης Ψαρρός

Αξιοσημείωτο της συνάντησης ότι δόθηκε απεριόριστος χρόνος από τον προεδρεύοντα κ.Μπένο στην συγκεκριμένη ομάδα να διατυπώσει τις θέσεις της και να θέσει ερωτήματα στον μελετητή κ. Ζέκο με συνέπεια στις 3,5 ώρες της συζήτησης  να δοθούν μόνον από 5 λεπτά στους  Γιάννη Στεργίου,Γιώργο Τριάντη ,Γιάννη Καντζούρα ως δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης  Αγ.Αννας,να τοποθετηθούν και στο πρόδρομο Ενωτιάδη απαντώντας σε ερώτηση που αναφέρετο στο όνομά του.

Ο κ.Ζέκος με στιβαρό λόγο και πλήρη στοιχεία απάντησε σε όλες τις  ενστάσεις της ομάδος ,αναλύοντας διεξοδικά όλα τα ερωτήματα  και μην αφήνοντας τίποτα αναπάντητο , κατέστησε δε σαφές ότι προκρίνεται η δενδροειδής οδική όδευση του κεντρικού οδικού άξονα  αφού εξυπηρετεί ισομερώς όλους τους οικισμούς και τους κατοίκους της β.Εύβοιας.

Μάλιστα όλα τα παραπάνω τα ανέλυσε λεπτομερώς,με οικονομικά στοιχεία κόστους κατασκευής ,χιλιομετρικές αποστάσεις, ανθρωποώρες ,προσβασιμότητα  κλπ, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την σεισμικότητα του όρους κανδηλίου αναρτώντας και σχετικό σεισμολογικό χάρτη του 2006


Η κεντρική χάραξη του οδικού άξονα της β.Εύβοιας


Η δενδροειδής ανάπτυξη του Κεντρικού οδικού άξονα για την κάλυψη προσβασιμότητας και ανάπτυξης ,ισομερώς σε όλους τους πολίτες της Β.Εύβοιας 


Χάρτης της ομάδας κανδήλιον όραμα με την παραλιακή χάραξη  ως βασικό οδικό άξονα προς Β.Ευβοια(φωτο Γ.Γεωργατζής)Ο Χάρτης σεισμικότητας δυτικής πλευράς Εύβοιας και  όρους κανδηλίου







9 σχόλια:

  1. Αυτός ο χάρτης της παραλιακής χάραξης της ομάδας καντηλιού που προβάλλουν,, ρωτάω είναι για όλη την Εύβοια η για κάποιους ρε παιδιά του οράματος. Δεν ντρέπεστε λίγο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΖΕΚΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ . ΣΦΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑΚΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΑΘΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο ΠΕΡΔΙΚΆΡΗΣ ΤΟΥ ΟΡΆΜΑΤΟς ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει ειπωθεί πάμπολλες φορές ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει ένας κεντρικός άξονας για όλους από Κάρυστο μέχρι Ιστιαία, Αιδηψό, Λιχάδα και μετά μπορούν να γίνουν όσοι δρόμοι θέλουν οι κάθε περιοχές. Κανείς δεν αντιτίθεται σε καμία διάνοιξη όμως όλοι ΤΩΡΑ οφείλουν να βλέπουν το γενικό συμφέρον ολων των οικισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χάρτης της παραλιακής χάραξης σε ποιους απευθύνεται .Λίγο τσίπα δεν υπάρχει σ αυτό το τόπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Μ'αρεσει που γκρινιαζετε, διεκδικειτε με εναν δικο σας παραδοξο τροπο κομμενο και ραμμενο στα δικα σας μετρα, κατι το οποιο δεν θα περναει καν απο τον δικο σας δημο (Ιστιαιας Αιδηψου).
    Μονο απο Τσαγκαραδα και Μακρινιτσα δεν εχετε μαζεψει υπογραφες να τις μοστραρετε. Θεωρητικα δεν υφισταται δρομος Ροβιες - Αιδηψος, και σεις μιλατε για Κανδηλια οδο που θα κοψει τη Λιμνη στη μεση, θα μπλεξει στα γραναζια της γραφειοκρατιας και των απολλωτριωσεων (σα τον περιφερειακο της Αιδηψου που τελειωσε μετα 20 χρονια).
    Ολα αυτα εσεις οι Αιδηψού και Ιστιαιας για να γλιτωσετε 5 λεπτα δρομο παραπανω, ενω να μεινει μια ολοκληρη περιοχη 30 χιλιομετρων (Προκοπι μεχρι Λιμνη και Αγια αννα απο την αλλη) αποκομενη.
    Οσο για το κοστος, αυτο που λετε για τα 50εκ ευρω οτι θα στοιχισει η κανδηλια ειναι εκτος πραγματικοτητας. Θα χαρακτηριζα την πρότασή σας λοιπον τουλαχιστον μη ρεαλιστικη και εντελως παρτακικη (για την παρτη σας οτι βολευει και οι υπολοιποι μπουλο). Οσο για την πολιτικη εξουσια και αντιπολιτευση, κυριως απο την πλευρα της Λιμνης, που υποστηριζουν τετοιου τυπου διεκδικησεις, ειναι ειτε ασχετοι η το κανουν για ψηφοθηρικους λογους η για αντιπολιτευση, δυστυχως αυτοι ειστε.
    Παγια τακτικη της ομαδας ειναι τετοιου τυπου σχολια και προτασεις αντιθετα προς τα συμφεροντα σας, ειναι να σβηνονται με συνοπτικες δημοκρατικες διαδικασιες παντα, για να σας δω τι θα κανετε.
    Σχόλιο του Kyriakos Palios στην ομάδα Κανδήλιον όραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπω αυτό το χάρτη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.Μας περνάνε για πολύ μλκες .Δε θέλουν το κεντρικό άξονα για όλο το κόσμο και θέλουν το παραλιακό για τη πάρτη τους.Αι σιχτιρ γμω τη δημοκρατία σας,τη συλλογικότητα και τον ανθρωπισμό σας.Παρτακιδες ξεφτλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δρόμος από τον Καντήλι πρέπει να γίνει ώστε όλο το δάσος του Κηρεα να παραμείνει αγνό και ανέπαφο.. Ενα δάσος μας έμεινε..τι όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν αναφέρεστε στο πλατανόδασος, δυστυχώς, σε μερικά λίγα χρόνια, δεν θα υπάρχει, λόγω του μύκητα που προσβάλλει το ριζικό σύστημα των δέντρων. Με την ευκαιρία, μηπως πρέπει να κινησουμε διαδικασίες ώστε να αναπτυχθεί ενα νέο δασος στην περίοχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.