Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η συντονιστική επιτροπή κατοίκων της περιοχής Μαντουδίου στο υπουργείο Εσωτερικών

Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων της περιοχής Μαντουδίου, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής έθεσαν στον Γενικό Γραμματέα μια σειρά από αιτήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην πληγείσα περιοχή. Ενδεικτικά, επεσήμαναν στον κ. Πουλάκη ζητήματα άμεσης αντιμετώπισης βλαβών και καταστροφών σε βασικές υποδομές, στο οδικό δίκτυο, την αγροτική οδοποιία, καθώς και το θέμα της καταβολής των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία επιδομάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στο θέμα του καθαρισμού των πληγεισών από την πλημμύρα περιοχών, της εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικών έργων και παροχετευτικότητας των ποταμών µε καθαρισμό και αποκατάστασης ζημιών στα σχολεία της περιοχής. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της λειψυδρίας και η ανάγκη υλοποίησης βασικών υποδομών ύδρευσης.
Ο κ. Πουλάκης ανέπτυξε εκτενώς τις ενέργειες, εντός των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για την άμεση αρωγή των πληγέντων, αλλά και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών. Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ενέκρινε το ποσό των 650.000 ευρώ στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, για την αντιμετώπιση των ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την ακραία κακοκαιρία, ενώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία, εγκρίθηκε επιπλέον ποσό ύψους 200.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό των έκτακτων χρηματοδοτήσεων να ανέρχεται στα 850.000 ευρώ. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», έχουν ενταχθεί έργα ύδρευσης και συντήρησης σχολείων συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 και 41.000,00 ευρώ αντίστοιχα.
Ακολούθως, ο κ. Πουλάκης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην συνάντηση, πως για την καταβολή επιδομάτων για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής των πληγέντων της περιοχής, προηγείται σχετικό αίτημα από τη δημοτική αρχή, κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.
Τέλος, αναλυτική ήταν η συζήτηση και για τις δυνατότητες ένταξης έργων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στα προγράμματα «ΦιλόΔημος» που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τόσο για έργα αγροτικής οδοποιίας και ιδίως ως προς την επερχόμενη Πρόσκληση για αντιπλημμυρικά έργα.
Ο κ. Πουλάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα που υποβλήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τη δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.