Kι αν νικηθήκαμε δεν ήταν απ'την τύχη ή τις αντιξοότητες,αλλά απ'αυτό το πάθος μας για κάτι πιο μακρινό " Τάσος Λειβαδίτης

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Για την Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης

 Χρηματοδότηση 2.350.000 € για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Λίμνης  στην Π.Ε. Εύβοιας - MAG24

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

για την “Ανάπλαση παραλιακού μετώπου, παραλίας Λίμνης, Δ. Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας”(από Προσκοπείο έως Ν.Ο.Λ.)”


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 11 Απρίλη 2024, συζητήθηκε με πρωτοβουλία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ύστερα από σύσκεψη με φορείς και κατοίκους της Λίμνης, το θέμα του έργου της Ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Κατά τη συζήτηση αναπτύξαμε την παρακάτω πρόταση :

“Πρόκειται για έργο αναγκαίο και απαραίτητο, που θα καθορίσει τον χαρακτήρα και την καθημερινότητα της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες. Εκφράζουμε έναν προβληματισμό και ανησυχία, για το γεγονός ότι η μελέτη εφαρμογής, που αποτελεί και την ουσιαστικότερη φάση για την υλοποίηση του έργου, επαφίεται στον ανάδοχο. Θέλουμε το έργο να γίνει. Να μην είναι έργο όμως βιτρίνας, να είναι έργο ουσίας.Προτείνουμε:

1) Συμπληρωματική μελέτη και συμπληρωματική χρηματοδότηση που να περιλαμβάνει ανακατασκευή του κρηπιδώματος και ένταξη στην ανάπλαση του χώρου μέχρι και τις εγκαταστάσεις του ΝΟΛ.

2) Το κρηπίδωμα να ανασκευαστεί με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να αντιμετωπίζει η να περιορίζει τα προβλήματα από τους έντονους κυματισμούς, πλημμύρα δρόμου, κατοικιών, καταστημάτων, κλπ.

3) Σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης, που θα λαμβάνει υπόψη της τα κάθε ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της Λίμνης, ώστε το έργο και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, να είναι ανθεκτικά και να συνάδουν με αυτά.

4) Να υπάρξουν λεπτομερή υψομετρικά στοιχεία και μετρήσεις, από όλο το παραλιακό μέτωπο, τα οποία θα ληφθούν υπόψη, ώστε να προστατεύονται κατοικίες και καταστήματα από τους έντονους κυματισμούς.

5) Επειδή πρόκειται για έργο που περιλαμβάνει όλον τον παραλιακό δρόμο της Λίμνης από το Προσκοπείο μέχρι τον ΝΟΛ, ο οποίος είναι ο μοναδικός και βασικότερος δρόμος τηςπόλης, απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη.”

(Στο σύνδεσμο https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%9B%CE%96%CE%92%CE%A9%CE%9B5-2%CE%A7%CE%A1?inline=true το πρακτικό της απόφασης).

Ο Δήμαρχος πρότεινε “... να προχωρήσει κανονικά το έργο με λαϊκή συνέλευση στην κοινότητα Λίμνης, να παραβρεθούν όλοι οι επιστήμονες και οι μελετητές και εκπρόσωποι της Περιφέρειας για πλήρη ενημέρωση και αυτό το έργο να προχωρήσει κανονικά”.

Τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του Δήμαρχου, από τις δημοτικές παρατάξεις “Ώρα Ανόδου” (Τσαπουρνιώτης) και “Δύναμη Αλλαγής” (Κατσιαμάκας).

Παρόλα αυτά όμως, ενώ έχουν περάσει πάνω από 20 (είκοσι) μέρες και η “άμεση” λαϊκή συνέλευση όπως αποφάσισαν δεν έχει οριστεί ακόμη.

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη να προχωρήσει άμεσα σε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και υλοποίηση της πρότασής του.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πρότασή μας, την οποία επεξεργαστήκαμε σε συνεργασία με φορείς, κατοίκους και επιστήμονες της Λίμνης.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση!!! Με Υγεία και Δύναμη παλεύουμε μαζί με το λαό για καλύτερο μέλλον!!!

Λίμνη 2/5/2024.



ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Νίκος Γεραλής, Μπάμπης Τσιβίκας, Γιάννα Ανυφιώτη,

Νέλλη Ψαρρού, Νίκος Μπέϊκας, Νίκος Καταραχιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.