Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

H Νάνσυ Κουρέλλου στην Αγία Άννα...


Στην Εύβοια ζει εδώ και τέσσερα χρόνια η Νάνσυ Κουρέλλου που άφησε τη ζωή της στην Αθήνα και αφιερώθηκε στα άλογά που «υιοθέτησε» και τα οποία ζουν ελεύθερα σε 17 στρέμματα δάσους δίπλα στην παραλία της Αγίας Άννας. Μαζί με τα κακοποιημένα άλογα που υιοθέτησε, κέρδισε κι εκείνη την ελευθερία της.


Η Νάνσυ έχει τελειώσει τη γυμναστική ακαδημία με ειδίκευση στην ιππασία, ενώ έπαιζε χόκεϊ επί χόρτου και ήταν μάλιστα μέλος της εθνικής μας ομάδας. Δούλευε στον Ιππικό Όμιλο που υπήρχε στην Αγία Άννα, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης άφησε τα άλογα στη μοίρα τους, εκείνη αποφάσισε να τα υιοθετήσει και να ζήσει μαζί τους.


«Ήμουν εθελόντρια στην θεραπευτική ιππασία, πήγα σε ιππικού ομίλους, είχα το στίβο, ήμουν στον Παναθηναϊκό, ήμουν σε παιδικά πάρτι κλόουν, σερβιτόρα… για να πληρώσω το αμάξι μου και όλα αυτά που θέλουμε για να ζούμε στην Αθήνα. Πράγματα που δεν τα έχεις ανάγκη εδώ», λέει στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA η Νάνσυ Κουρέλλου, τονίζοντας πως


«Η μεγαλύτερη ευτυχία μπορεί να είναι 5 λεπτά την ημέρα που θα βγάλω τα άλογα βόλτα στη θάλασσα και απλά θα τα αφήσω να τρέξουν. Αυτή είναι η ευτυχία για μένα, να τα βλέπω να τρέχουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν. Σου δίνουν αγάπη, όταν είναι ελεύθερα, όταν είναι χαρούμενα, σου δίνουν την αγάπη τους, με ένα βλέμμα».


Τώρα, στο «RanchEros» όπου έχει περάσει τα τελευταία 4 χρόνια της ζωής της έχει άλλες ανάγκες που δεν καλύπτονται πάντα. Χρειάζεται στάβλους, ένα τροχόσπιτο για να μένει κοντά στα άλογά της, φωτοβολταϊκά καθώς δεν υπάρχει ρεύμα, κτηνίατρο για τα άλογα και αρκετά χρήματα για την τροφή και τα φάρμακά τους. Το καλοκαίρι διαθέτει τέσσερα από τα άλογα για να κάνουν ιππασία οι τουρίστες και κάθε χρόνο εκδίδει κι ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες των αλόγων της. Δεν είναι εύκολο να καλύψει τόσα έξοδα, αλλά στην Αθήνα δεν επιστρέφει. Θέλει τα άλογά της να είναι ελεύθερα και μαζί τους κι εκείνη, αφού όπως λέει στη Σοφία Παπαϊωάννου «Θα μπορούσα να πάω στην Αθήνα και να βρω έναν χώρο, αλλά τι να το κάνεις;


Θέλω να είναι ελεύθερα τα άλογα και κοντά σε αυτή την ελευθερία που ήθελα να δώσω στα ζώα ανακάλυψα πως και εγώ είμαι ελεύθερη εδώ», τονίζοντας πως «Γιατί οι άνθρωποι δε νιώθουν ελεύθεροι; οι άνθρωποι δε νιώθουν ελεύθεροι γιατί έχουν πολλαπλασιάσει τόσο πολύ τις ανάγκες τους που τρέχουν να τις καλύψουν.


Ο άλλος πρέπει να έχει ένα μεγάλο σπίτι, αμάξι…!


Όσο πιο χαμηλά έχω τις ανάγκες μου, τόσο πιο ελεύθερη είμαι»!


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.