Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Προσφυγή απο 20 Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας κατά της απόφασης της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού περί έγκρισης Β1 σταδίου της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Κηρέως Ν. Εύβοιας».


Σας κοινοποιούμε την προσφυγή που υπέβαλε η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας ενώπιον του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με την οποία ζητείται η ακύρωση της αριθμ. 320/18-3-2015 απόφασης της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού περί έγκρισης Β1 σταδίου της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Κηρέως Ν. Εύβοιας».


Η προσφυγή αφορά την αναφορά της απόφασης στο ζωτικό για την περιοχή μας θέμα της ΒΙ.ΠΕ. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού παρά την ξεκάθαρη επιστημονική θέση της αρμόδιας μελετήτριας για την ασυμβατότητα της σχεδιαζόμενης ΒΙ.ΠΕ. με τα ισχύοντα χωροταξικά πλαίσια και την ανάγκη η ΚΥΑ που ενέκρινε τη ΒΙ.ΠΕ. να αλλάξει προκειμένου να είναι σύννομη, αποφάσισε την περίληψη της ΒΙ.ΠΕ. στο υπό συζήτηση νέο ΓΠΣ του Δήμου Κηρέως.


Η προσφυγή υπογράφτηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αλλά δεν φέρει την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου.


Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα στις 22 Απριλίου 2015 εκδικάζεται η προσφυγή φορέων και κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που ενέκρινε τη ΒΙ.ΠΕ.


Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙ.ΠΕ. κάνει έκκληση για οικονομική στήριξη ώστε να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής στο ΣτΕ

 Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ 


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Προβληματισμός... και προτάσεις επί του Β1 σταδίου ΓΠΣ Μαντουδίου

 

Σκανδαλώδης απόφαση της περιφέρειας βάζει ταφόπλακα σε κάθε μελλοντική τουριστική ανάπτυξη στο Μαντούδι . Δεν υιοθέτησαν καμιά πρόταση της τοπικής κοινωνίας !

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.