Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Οι "Χρονοταξιδιώτες" του Δήμου μας συμμετείχαν στο Φεστιβάλ της Σύρου

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες , οι Χρονοταξιδιώτες μας ,  μετά από ένα υπέροχο ταξίδι στις Κυκλάδες και στην υπέροχη νύμφη και πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι πάλι εδώ στα πάτρια λιμάνια.
Μετά από πρόσκληση να συμμετέχει η ομάδα μας στο 2ο Φεστιβάλ της Σύρου, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να επισκεφτούμε αυτό το ιστορικό νησί και να χορέψουμε εκπροσωπώντας την Εύβοια μας στις Κυκλάδες. 
 
Η εμπειρία ήταν μοναδική . 
 
Είκοσι χορευτές και χορεύτριες της Αργούς του Κηρέα μας, βρέθηκαν σε ένα υπέροχο συναπάντημα με αξιολογότατες, χορευτικές ομάδες από την Θεσσαλονίκη, την Άρτα, την Αυλίδα και την αδελφή μας Κύπρο.
 
Η παράσταση δόθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου , στον ειδυλλιακό πολιτιστικό χώρο των Χρουσσών και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 
Τις επόμενες ημέρες, μετά από άφθονο ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και ξεκούραση, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε ως υπέροχο ξεναγό τον σπουδαίο σκηνοθέτη Γιάννη Δεσύπρη όπου μας μίλησε λεπτομερειακά και παραστατικά για την ιστορία του νησιού. Μαζί περιηγηθήκαμε στην πανέμορφη Άνω Σύρο, όπου θαυμάσαμε την μητρόπολη των Καθολικών Σαν Τζώρτζιο καθώς και τα μοναστήρια των Ιησουιτών και των Καπουτσίνων.
 Επισκεφτήκαμε το σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη και γενικά απολαύσαμε την μοναδική αρχιτεκτονική του νησιού. 
 



Ο κος Γιάννης ήταν μαζί μας και στην ξενάγηση στην Ερμούπολη όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε, τον μοναδικό ναό του Αγίου Νικολάου και την μοναδική εικόνα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή Εl Greco , το θέατρο Απόλλων που είναι μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνου, το επιβλητικό Δημαρχείο, την Παναγία Καριανή, το Μαυσωλείο του Χαλεπά και τα υπέροχα αρχοντικά της Σύρου.
Και φυσικά, βρισκόμενοι μισή ώρα μακριά από την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ της Τήνου δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε το νησί της για να πάρουμε την ευλογία της Παναγιάς μας .
Ευτυχή συγκυρία για μας ήταν ότι το ταξίδι μας συνέπεσε με ένα φαντασμαγορικό γεγονός. Για ακόμη ένα καλοκαίρι η Σύρος φιλοξένησε το ΑegeanBall Festival 2022 που είχε την υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη. Το νησί των Κυκλάδων γέμισε αυτές τις μέρες από επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές κι όχι μόνο. Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να δούμε από απόσταση αναπνοής ολυμπιονίκες όπως, ο Στέφανος Ντούσκος, ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Λευτέρης Πετρούνιας με τη σύζυγό του Βασιλική Μιλλούση. Μεγάλους αστέρες αθλητές όπως οι Πρίντεζης, Διαμαντίδης, Μπουρούσης, Μιλουτίνοφ, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής, Βεζένκοφ, Λούντζης, Μίσιτς, Χρυσικόπουλος, Παπαγιάννης, Αρλάουκας κ.α μερικοί εκ των οποίων διέμεναν στο δικό μας ξενοδοχείο καθώς επίσης και άλλους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από άλλους αθλητικούς χώρους.
Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές Χρήστο Πρασσάκη και τον πολιτιστικό σύλλογο Χρουσσών , το υπέροχο ξενοδοχείο DI MARE για την θερμή του υποδοχή και φιλοξενία, τον Γιάννη Δεσύπρη για την μοναδική του ξενάγηση, τον φίλο και συνταξιδιώτη μας Ευβοιώτη Δάσκαλο Δημήτρη Ελευθερίου και όλους τους συγχορευτές μας για τις μοναδικές μας κοινές στιγμές χαράς.
 
Τέλος, ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον μοναδικό μας καλλιτέχνη Γιώργο Κουρκουλιώτη που για μια ακόμα φορά με το αστείρευτο ταλέντο του δημιούργησε δύο υπέροχα έργα που χαρίστηκαν στους διοργανωτές με πολύ αγάπη.
Φίλοι μας αγαπημένοι ,σας ευχόμαστε από καρδιάς να είστε πάντα υγιείς και να λάμπετε διαρκώς από αισιοδοξία και χαρά!
Καλή μας Αντάμωση!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.