Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στο "Καστρί" της Αρχαίας Κηρίνθου κλιμάκιο της ΙΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

alt     Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 7 Απριλίου 2011 κλιμάκιο της ΙΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, αρμόδια για το Νομό μας, με επικεφαλής την
Προϊσταμένη κ. Βασιλική Γιαννούλη και κλιμάκιο του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου με επικεφαλής την κ. Jutta Strotszeck, Διευθύντρια των ανασκαφών που εκτελεί η Γερμανική Αποστολή στον Κεραμικό της Αθήνας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρ. Τζαχρήστο, τον Αντιδήμαρχο κ. Ι. Στεργίου, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κ. Antony Barret, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Αθ. Λεοντή, στο Δημαρχείο Κηρέως. Ο Δήμαρχος κ. Ψαρρός δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί αφού συμμετείχε με τον Αντιδήμαρχο κ. Καντζούρα σε συνάντηση  με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.
    Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι οι δύο Αρχαιολογικές Υπηρεσίες έχουν καταλήξει σε πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανασκαφικές εργασίες στην Αρχαία Κήρινθο.
          Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η γερμανική αποστολή θα ξεκινήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο τοπογραφικές εργασίες και «σάρωση» των αρχαιοτήτων με ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου να καταλήξουν στην πολεοδομική αποτύπωση της Πόλης της Αρχαίας Κηρίνθου.
      Στη συνέχεια, κατόπιν επεξεργασίας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, θα προχωρήσουν σε επιλεγμένες, συνεχείς ανασκαφικές τομές κατά την περίοδο 2012 -2013.
Πρόκειται για μια ελπιδοφόρα ανακοίνωση και για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει την αρχαία πόλη από τη λήθη, θα αναδείξει τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κηρίνθου και θα προβάλει την Ιστορία και την περιοχή μας.
Phgh:www.malian.gov.gr/
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.