Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Έντονες διαμαρτυρίες και ερώτηση στη Βουλή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαντούδι - Σποράδες


Έντονες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και επαγγελματιών των νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου για την απομόνωση τους , ζητώντας η σύνδεση με το Μαντούδι Εύβοιας να λειτουργήσει και τον χειμώνα αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS Ferries τα υπό έγκριση δρομολόγια από Μαντούδι – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο αφορούν την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2024.

 ● Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 
 
Να λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Μαντούδι Εύβοιας - Σποράδες και τη χειμερινή περίοδο και όχι μόνο δυο καλοκαιρινούς μήνες, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Νίνα Κασιμάτη.

Οι βουλευτές μεταφέρουν ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και επαγγελματιών των Β. Σποράδων και εξηγούν στον υπουργό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, τα νησιά των Β. Σποράδων είναι ακτοπλοϊκά προσβάσιμα για τη νότια και την κεντρική Ελλάδα μόνο από το λιμάνι του Βόλου, ενώ το λιμάνι στο Μαντούδι Ευβοίας εξυπηρετεί ακτοπλοϊκά τα νησιά μόνο τη θερινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι αν κάποιος επιθυμεί να πάει από την Αθήνα στα νησιά των Σποράδων, θα χρειαστεί να φτάσει και να διανυκτερεύσει στον Βόλο, προκειμένου την επόμενη μέρα να πάει ακτοπλοϊκά σε κάποιο από τα νησιά. 

Στο μεταξύ την απογοήτευση των κατοίκων και επαγγελματιών των Β. Σποράδων προκάλεσε η είδηση ότι η ναυτιλιακή εταιρεία SAOS Ferries αναμένει την τυπική έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας για τα δρομολόγια από Μαντούδι – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, τα οποία όμως θα αφορούν την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2024, δηλαδή μόνο για δύο μήνες.

Κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών βλέπουν το πάγιο αίτημά τους και πάλι να μην υλοποιείται, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα λάμβαναν διαβεβαιώσεις από τους τοπικούς βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης για τις προθέσεις και τις ενέργειές τους να λειτουργήσει η γραμμή και τη χειμερινή περίοδο.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαντουδίου – Β. Σποράδων μόνο για δύο μήνες έχει ως αποτέλεσμα, και φέτος, να μη διευκολυνθούν συγκοινωνιακά μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες την περίοδο του Πάσχα αλλά και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της θερινής τουριστικής σεζόν.

Γεγονός που, όπως σημειώνουν, αντανακλά και στην τοπική, κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα των νησιών και φέρνει σε μειονεκτική θέση κατοίκους, επαγγελματίες και παραγωγούς των νησιών.


1 σχόλιο:

  1. Ανεπίτρεπτο . Μια ακόμα ενέργεια που συμβάλει στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Αλήθεια την προέκταση γιατί την έκαναν ; Μόλις άρχισε να κινείται λίγο η περιοχή ( εμπορεύματα - υπηρεσίες ) αμέσως να σταματήσει η όποια δραστηριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.