Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ..... «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»!..

Απο:anonymos

Η είδηση της απόλυσης 7 εργαζομένων στους Φούρνους Μαντουδίου (τμήμα του χώρου όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ΒΙΠΕ) από τη ΒΙΟΜΑΓΝ, θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, και η μείωση μισθών κατά 35% στους υπόλοιπους 11 απασχολούμενους εκ των πραγμάτων δημιουργεί προβληματισμούς και τριγμούς στην τοπική κοινωνία της Βόρειας Εύβοιας.

Το θέμα όμως δεν περιορίζεται σε αυτούς τους 18 εργαζόμενους. Ολόκληρη η προπαγάνδα των υποστηρικτών της δημιουργίας ΒΙΠΕ στο Μαντούδι στηρίχθηκε στην υπόσχεση της ΤΕΡΝΑ για την δήθεν δημιουργία «άνω των 1000 θέσεων εργασίας» στην περιοχή μας ,που έχει μεγάλη ανεργία.
Η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και αρκετοί βουλευτές της περιοχής ήταν έτοιμοι να παραβλέψουν τις καταστροφικές επιπτώσεις των μονάδων υψηλής ρύπανσης που θα εγκαθιστούσε η εταιρία, στο όνομα κάποιων θέσεων εργασίας. Ουσιαστικά ποντάρανε το πολιτικό τους κύρος στην αξιοπιστία της εταιρίας!. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έκανε ομιλίες διαβάζοντας μάλιστα ανακοινώσεις της εταιρίας!
Οι 18 εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΑΓΝ, δυστυχώς, χρησιμοποιήθηκαν από αυτούς τους κύκλους, σύρθηκαν ξημερώματα στη Λαμία, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις 14 Σεπτέμβρη, χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και στις Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων εναντίων μας , προκειμένου να αντισταθμίσουν την μαζική κινητοποίηση των κατοίκων που με θέσεις και στοιχεία διαμαρτυρηθήκαμε, ενάντια στη ΒΙΠΕ. Οι ίδιοι τώρα καταγγέλλουν ότι «τους χρησιμοποίησε η εταιρία και τώρα τους πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες»!
Δεν θα μπορούσε βέβαια να πανηγυρίζει κανείς για την απόλυση 7 εργαζόμενων. Ούτε χαιρόμαστε για την εξανέμιση των ελπίδων για δουλειά που είχαν οι άνεργοι της περιοχής. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει . Όμως, οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι της περιοχής δεν μπορούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε καμιά ιδιωτική εταιρία. Οι ιδιώτες «επενδυτές» έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος. Και σε μια περίοδο κρίσης προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους, με κάθε τρόπο, ακόμα και συμπιέζοντας τους μισθούς των εργαζομένων. Πάνω απ’ όλα όμως, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουν τον τόπο μας, την υγεία μας και το περιβάλλον με μια αόριστη και ύποπτη υπόσχεση.
Οι απολύσεις έρχονται λίγο μετά το έγγραφο με τις τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις της καθ’ ύλη αρμόδιας Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, που θεωρεί τον φάκελο της σχεδιαζόμενης ΒΙΠΕ «απολύτως ελλιπή» και επικρίνει την Περιφέρεια για την θετική της γνωμοδότηση.
Με βάση αυτές τις πολύ σημαντικές εξελίξεις, καλούμε τη Δημοτική αρχή, την Περιφέρεια και τα Κόμματα εκείνα που έχουν την ίδια θέση, να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στη σχεδιαζόμενη ΒΙΠΕ και να συμπαραταχθούν μαζί μας. Ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν οι εξελίξεις αυτές. Επίσης, αμέσως μετά και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθούν Λαικές Συνελεύσεις των Κατοίκων σε κάθε χωριό του Δήμου μας , η ακόμα και την διενέργεια Δημοψηφίσματος, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».

Η περιοχή μας δεν χρειάζεται «σωτήρες». Μπορεί να αναπτυχθεί αν στηριχτεί στο συγκριτικό της πλεονέκτημα: το πανέμορφο περιβάλλον και υπάρξει Αναπτυξιακή Πολιτική, παραδείγματος χάριν στην Γεωργία , την Κτηνοτροφία, την Αλιεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό κ.λ.π. με αξιοποίηση και συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.