Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ  ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ  5 ΦΛΕΒΑΡΗ  2012  στις  11  ΤΟ  ΠΡΩΙ    ΣΤΗΝ  ΛΙΜΝΗ  ΕΥΒΟΙΑΣ   ΣΤΗΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ  ΤΟΥ  ΚΙΝ/ΦΟΥ  ΕΛΥΜΝΙΟΝ
ΘΑ  ΜΙΛΗΣΟΥΝ     Ο  ΠΑΝΟΣ  ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ  εκπρόσωπος  τύπου  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Ο  ΠΑΥΛΟΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ  μέλος  της  Γραμματείας  του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Με  θέμα  συζήτησης  :  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ  Η  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
Η τρικομματική κυβέρνηση με τον  δοτό  πρωθυπουργό Παπαδήμου -με συμμετοχή και της ακροδεξιάς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση- συνεχίζει την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική .                                                                                                                        
Ψήφισε έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό , σκοπεύει να εισπράξει τα χαράτσια, να προχωρήσει σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να υλοποιήσει τους νόμους του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου και να δεσμεύσει τον Ελληνικό λαό ,για πολλά χρόνια, με νέες δουλικές συμφωνίες.  Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Η μόνη λύση είναι να μιλήσει ο λαός. Να γίνουν άμεσα εκλογές με απλή αναλογική για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα εκφράζει τη θέληση του ελληνικού λαού.Η οικονομική κρίση και η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα μας χειροτερεύει. Το μνημόνιο και τα διάφορα πακέτα μέτρων οδηγούν τη χώρα και την οικονομία σε βάθεμα της ύφεσης ,σε γενίκευση τη φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού.                                                                                                                                                                              Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση για το ξεπέρασμά της. Υπάρχει η λύση που προτείνει η Αριστερά.                                                                                                                                                                              Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α υποστηρίζει και παλεύει άμεσα για τους παρακάτω στόχους :
  • Την άμεση ανατροπή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Καμιά θυσία του λαού για το ευρώ.
  • Τη ριζική δίκαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδύναμων-οικονομικά- λαϊκών στρωμάτων.
  • Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς δουλικές συμφωνίες.
  • Την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο .
  • Να μη ξεπουληθούν στους τοκογλύφους η δημόσια περιουσία και ο πλούτος του ελληνικού λαού.
  • Την άμεση αποκατάσταση των σοβαρών πληγμάτων που έχουν δεχθεί οι μισθοί, οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις. Χορήγηση αυξήσεων και επιδομάτων που θα υπερβαίνουν τα πλήγματα και θα καταπολεμούν τη φτώχεια και την ανεργία. Κατάργηση των «χαρατσιών».
  • Την ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση με φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κεφαλαίου ,της μεγάλης ακίνητης περιουσίας .
  • Τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.                                                                                                                                                                         Η πάλη για τη προώθηση αυτών των στόχων στηρίζεται στη δημιουργία του νέου Συνασπισμού εξουσίας. Στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, αγροτών, μικρών και μεσαίων επαγγελματιών ,της νέας γενιάς.                                                                                                                                        Ακόμη στηρίζεται στις δυνάμεις της Αριστεράς πού θέλουν να δώσουν άμεσες λύσεις και διεξόδους σε φιλολαϊκές κατευθύνσεις και στις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού.              Η πολιτική μας πρόταση για τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου δίνει ελπίδα στον λαό και αποτελεί την εναλλακτική λύση στην ασκούμενη πολιτική διακυβέρνησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και ειναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το mantoudi news δέν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στά σχόλια τους.