Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Για 4η συνεχή χρονιά η αναγνώριση των 2.000 θύματα της σφαγής του Μαντουδίου και Αχμετ Αγά προσκρούει στην αναλγησία της δημοτικής αρχής







Στις 13 Μαρτίου ο Kireas.org με την  ευκαιρία της επετείου του εορτασμού της 25ης Μαρτίου έκανε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας να συζητήσει την αναγνώριση  των 2000 θυμάτων  της σφαγής στην περιοχή Μαντουδίου και Προκοπίου το 1823.  Με έκπληξη είδαμε ότι αυτό το θέμα δεν είναι στην ημερησία διάταξη του συμβούλιου της Τετάρτης 21/3/12.  Δυστυχώς, τρεις προηγούμενες αιτήσεις του Kireas.org είχαν την ιδια τύχη από την αναλγησία  του δημάρχου Ενωτιάδη με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην  υπάρχει κάτι στο δήμο μας που να το μνημονεύει και να τιμά αυτά τα θύματα.   Ας ελπίσουμε ότι οι  δημοτικοί άρχοντες μας  θα βρούν κάποτε χρόνο να ασχοληθούν και με τα 2.000 θύματα της σφαγής.


Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου  και 189 χρόνια μετά την σφαγή, οKireas.org αιτήθηκε στο δημοτική αρχή  να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα και να συζητήσει πως θα τιμήσει αυτή την θυσία. Οι προτάσεις τουKireas.org έχουν ως εξής

- Απόδοση τιμών στα 2.000 θύματα της σφαγής του 1823 (στο Μαντούδι και Αχμέτ Αγά, σημερινό Προκόπι) από τους Οθωμανούς από το Δ.Σ. 

-Ανέγερση μνημείου και δημιουργία πάρκου προς τιμή των σφαγιασμένων (στο πλατανόδασος του Περαμύλου όπου έγινε η μεγαλύτερη σφαγή ή όπου αλλού θεωρηθεί καταλληλότερα). 

-Καθιέρωση της ημέρας της σφαγής, 23 Ιουλίου, σε ημέρα δημοτικού πένθους.

Λεπτομέρειες και ιστορικά στοιχεία για την σφαγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια οσο το δυνατόν φιλτράρονται ως προς το ύφος και το ήθος τους.
Kάθε υβριστικό ,προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται .
Εγκρίνονται μόνο τα μηνύματα στα οποία εκφράζονται υγιείς απόψεις.
Ο κάθε σχολιαστής υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιο του και είναι υπεύθυνος έναντι των νόμων.
Το ΜΑΝΤΟΥΔΙ NEWS δεν ενστερνίζεται και δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφουν οι αναγνώστες στα σχόλια τους.